Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 augusti 2013

Lite svårt att koncentrera mig just nu... Berner Sennenvalp

Tudor sju veckor
Det är inte så lätt att koncentrera sig med en liten Berner Sennenvalp runt mina fötter. Dessutom ska de övriga hundarna i familjen ha sin kärlek och motion. Jag har tagit lite ledigt från skrivandet och försöker hinna ikapp med andra saker, sådant som jag har möjlighet att göra vid köksbordet, i närheten av valpen.

Tickie och Pluto, Tudors hundkompisar och mina älskade hundar.
Jag har medvetet arbetat undan alla böcker innan Tudors ankomst, eftersom jag vet hur fort valptiden går och hur underbart söta de är i början. Som riktigt små nallebjörnar!

Tudor åtta veckor
Även valpar behöver sova ibland och då passar jag på att jobba undan på datorn. Samtidigt dyker tanken upp, den idé som föddes för över trettio år sedan: Jag borde skriva en bok om mina Berner Sennenhundar...

Kanske fingrarna inte kan avhålla sig från att skriva på en ny bok under valptiden, då kan det hända att den där boken äntligen börjar ta form. Efter fyrtiofem år med egna hundar har jag en hel del att berätta! Ja, jag har minnen ända sedan barndomen, då jag lärde mig gå genom att dra mig upp i en hundpäls och med stöd av hunden ta mina första steg. Har även mängder av fantastiska foton till boken!

Ja, vi får se hur det blir med det. Än så länge håller jag på att lära Tudor sitt, vacker tass och inkallning. Dessutom har han redan lärt sig att leta :-)

Tickie och Pluto är mycket duktiga agilityhundar. Vi har en egen bana på vår tomt som vi kör minst en gång om dagen, oftast flera gånger, eftersom den ligger utefter vår promenadslinga på tomten. Stor tomt! Kanske även Tudor kommer att bli en skicklig agilityhund, även om hans storlek redan nu säger mig att han kommer att bli alltför stor för att ta sig igenom tunneln längre fram!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

FarmorMormorA sa...

Förstår att det är fullt upp nu med en valp i huset. Men också väldigt mysigt. Härligt att kunna ha en egen bana att träna på. Ha de gott!

Kim M. Kimselius sa...

Hej FarmorMormorA

Ja, det är jättemysigt med valp i huset. Han är lätt att handskas med och lyssnar bra.

Ha det bra!

Kram Kim :-)