Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 30 oktober 2013

Nå ut till läsarna med dina böcker!

Jag har tidigare skrivit om Books on Demand, eftersom jag tycker att det verkar vara ett bra sätt att ge ut en bok, om man inte har någon kunskap bakom sig. Nu breddar Books on Demand sina marknadskanaler och din bok har möjlighet att nå ut till ännu fler läsare. Här kan du läsa mer om det:

Självpublicerare nu även hos Google Play

BoD™– Books on Demand breddar distributionsnätet för självpublicerande författare: från och med nu finns över 17 000 BoD-e-böcker tillgängliga över näthandeln Google Play.

Författare i Sverige kan framöver dra fördel av en omfattande distribution av e-böcker genom Apple iBookstore och Google Play utöver de ledande svenska nätbokhandlarna.


BoD:s VD Florian Geuppert är mycket glad över den nya försäljningskanalen som ger BoD-författare nya försäljningsmöjligheter och poängterar dess betydelse i framtiden:
– Google Play kommer framöver att bli en alltmer betydelsefull försäljningsplattform och de är en viktig partner för oss. Målet är att erbjuda våra författare ett så brett distributionsnät som möjligt, och vi är övertygade om att multikanalstrategin maximerar deras försäljning.

Samarbetet med Google stärker framförallt försäljningsmöjligheterna över mobila enheter eftersom Google Play Store finns installerad på de flesta Android-apparater. En ytterligare fördel för författare och läsare är att e-böcker från Google Play även kan läsas på läsplattor från andra tjänsteleverantörer.

Konverteringen till e-bokformat är kostnadsfritt för BoD-författare och 85 procent av författarna tar tillvara på denna möjlighet. Med en vinst på 50 procent av nettoförsäljningspriset och ett omfattande distributionsnät erbjuder BoD sina författare en enkel och lönsam väg till publicering av e-böcker.


Om BoD:BoD™ är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en plattform för författare som själva vill stå för utgivningen av sina böcker, såväl tryckta böcker som e-böcker. Varje författare bestämmer själv över innehåll, formgivning, form och pris. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga i alla traditionella bokhandlare och i de flesta nätbokhandlare. E-böcker, som publiceras med BoD, säljs i Apple iBookstore och på Google Play. Ytterligare information finner du på www.bod.se.

Nå, vad tycker du, är det något för dig?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här