Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 november 2013

Dollar av Lee Child


Dollar av Lee Child är en av många böcker om Jack Reacher. Som vanligt blir jag inte besviken. Lee Child har förmågan att beskriva detaljer och få mig att känna det som om jag är där. Vilket gör det ännu mer spännande att läsa boken. Efter att ha läst många av Lee Childs böcker är det som om jag känner Jack Reacher. Jag tycker om honom, samtidigt som jag tycker det är lite otäckt att han har så lätt för att döda.

Eftersom jag inte har läst böckerna i ordning blir jag glad att jag för en gång skull har lyckats pricka in en bok som följer på den jag läste tidigare. I förra boken fick Jack Reacher ett vykort av sin bror, något som får honom att hoppa av Greyhoundbussen i en sömnig liten håla i Georgia, USA. Eftersom vykortet kom från den här platsen och  texten på vykortet har gjort Jack nyfiken på en person i staden.

Jack Reacher har inga planer på att stanna, men det blir inte riktigt som han har tänkt sig. Inom loppet av en timme har han gripits och kastats i fängelse, misstänkt för mord. Reacher är den ende främlingen i stan och det första mordet som inträffat i Margrave på trettio år sätts omedelbart i samband med honom.

Jack Reacher är ingen vanlig lösdrivare. Långa, tuffa år som militärpolis har format hans psyke och kropp och tränat honom att tänka snabbt och handla ännu snabbare. När så rykten och detaljer om den skoningslösa konspiration som ligger bakom mordet börjar läcka ut, sprider sig paniken och händelseutvecklingen tycks okontrollerbar. Snart blir det också allt mer uppenbart för gärningsmännen att Jack Reacher är en livsfarlig motståndare.

Det här var en bok som höll mig fångad och fick mig att komma Jack Reacher närmare än i någon av de tidigare böckerna. Läs den!

Du hittar boken hos din bokhandlare, eller hos någon av alla nätbutiker, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!