Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 26 november 2013

"Översållad med tips och råd" recension av skrivboken Att skriva med glädje

Här kommer en recension av min skrivbok, Att skriva med glädje. Det är Laura Popa, som på sin blogg Lauras bibliotek, har recenserat boken. Nedan kan du läsa Lauras recension.


”Att skriva med glädje” är en bok om skrivande av författaren Kim M. Kimselius. I boken berättar författaren om den egna skrivprocessen, om det som är viktigt för henne när hon bygger upp sina berättelser. Boken är även avsedd som tips- och inspirationsbok för de som drömmer om att bli författare.
 
Kim M. Kimselius lever för sina böcker. Hon skriver sedan hon är åtta år gammal och drömmer om att bli författare. Hon tänker på sina böcker, fantiserar kring dem, drömmer om dem. När skrivprocessen är som intensivast glömmer hon bort omvärlden helt och hållet. Att skriva är livets mening för Kim M. Kimselius. Men alla ord måste komma från hjärtat, säger hon. Det är dock mycket lättare att skriva från hjärtat och tro på sig själv när man säljer enorma upplagor på 11 000 böcker. 

I sitt skrivande använder sig Kim av gula klisterlappar. Med hjälp av dessa bygger hon skelettet i sin historia för att sedan sätta sig vid datorn och skriva från morgon till kväll tills hon har vävt ihop en hel berättelse. Det är viktigt med en bra början som fängslar läsaren och ett bra slut. Slutet ska man egentligen ha klart för sig innan man har börjat skriva ner berättelsen. Hon belyser sina exempel med hjälp av texter ur egna böcker.
Kim M. Kimselius skriver också om livet som författare, hur allting började och hur mycket tid man behöver lägga ner på föreläsningar, signeringar, workshops med barn m.m. Det är en tröttsam men inspirerande process. Kim trivs med det och önskar att alla som drömmer om att bli författare ska finna inspiration i denna bok. För alla lyckas om de skriver från hjärtat och tror på sig själva.

Boken kretsar väldigt mycket kring författarens egen skrivprocess och författarkarriär. Den är dock översållad med tips och råd för den som vill sparka igång sin kreativitet och börja skriva sin första bok.  
(Läs hela recensionen på Lauras Bibliotek.)

Har du läst och recenserat någon av mina böcker får du gärna höra av dig på mejl till Kim M Kimselius och berätta vad du tyckte om boken.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!