Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 november 2013

En man som heter Ove...

En man som heter Ove av Fredrik Backman är en omtalad och omskriven bok. Alla tyckte jag skulle läsa den, nåja, inte riktigt alla, men många. Så jag läste den.

Boken fick mig att bli arg, irriterad och må dåligt. Det berättade jag på Facebook och Twitter och alla sa: "Den blir bättre, fortsätt läs!" Någon sa: "Visst den är sorglig och bitter, men den blir bättre, och sorgligare..."

Jag fortsatte läsa, men vet du, till slut gav jag upp. Jag blev bara irriterad och kände att jag slösade bort min tid. Så En man som heter Ove tycker jag definitivt inte om. Det är ingen bok som får mig att må bra och bli glad, tvärtom. Det är ingen bok jag rekommenderar!

Så här skriver förlaget om boken:
En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.


Som sagt, bra marknadsföring, ingen bok jag rekommenderar, men om du ändå vill läsa den finns den definitivt i din bokhandel, men också att köpa på nätbutikerna, bland annat Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

4 kommentarer:

  1. Jag gillade boken. Men. Den sägs handla om en man född på femtiotalet men boken berättar om en som snarast är född på trettiotalet eller fyrtiotalet. Det är en man i sjuttioårsåldern som beskrivs. Jag kan inte bortse från det och har därför svårt att ge boken högt betyg.

    SvaraRadera
  2. Hej LM
    Ja, de flesta gillar boken. Håller med dig om tidsperspektivet!
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
  3. Oj då! Jag har boken på min att läsa-lista, men nu blir jag tveksam... Fast den finns ju i pocket och det är ju inte så dyrt, så man kanske överlever ifall man köper den och ändå inte gillar den...

    SvaraRadera
  4. Hej Tofflan
    Alltså... Det finns så många roligare böcker att läsa! Dehlis vackraste händer t.ex.
    Den kan jag varmt rekommendera!
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!