Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 december 2013

Boktips: Misstaget av Lee Child


Just nu är jag inne i en "Lee Child"-period. Perfekta böcker att lyssna på, spännande, fängslande och svåra att lägga ifrån sig. Den här gången har jag lyssnat på Misstaget av Lee Child.

Den här boken kändes lite som en pusseldeckare. Boken börjar med att tuffingen Jack Reacher för andra dagen i rad sitter på ett kafé och tar en kopp kaffe. Det är hans första misstag. Normalt äter han aldrig på samma ställe två dagar i rad. En man kommer fram och ställer frågor om gårdagen till honom, vilket slutar med att Jack Reacher följer med mannen till hans chef.

Chefens hustru har blivit kidnappad och Jack Reacher får i uppdrag att hjälpa till att få tillbaka hustrun från kidnapparna. Reacher går med på det, trots att allt inte verkar vara som det sägs vara. Han blir nyfiken och börjar nysta ihop all lösa trådar. Nej, ingenting är som det ser ut att vara. Berättelsen har en djupare historia än kidnappningen och jag får möta många livsöden innan berättelsen får sin upplösning.

Som vanligt med Lee Childs böcker vill jag fortsätta läsa när boken är klar. Om jag då har ännu en Jack Reacherbok i min mobil, är det lätt att bara trycka igång nästa bok. Jag försöker stålsätta mig, men ibland går det helt enkelt inte. Så var det när jag hade lyssnat klart den här boken, jag var helt enkelt tvungen att lyssna på ännu en Jack Reacherbok direkt!

Har du ännu inte läst någon bok om Jack Reacher kan jag rekommendera dig att göra det.

Reacher är en före detta marinsoldat som sedan födseln har rest runt hela världen. När han nu tagit avsked ur marinkåren, där han har varit militärpolis, bestämmer han sig för att se USA. Det gör han genom att resa runt hela landet, utan bagage, med endast en tandborste i sin ficka. När hans kläder är smutsiga köper han helt enkelt nya.

Det är på det här sättet Jack Reacher råkar ut för de mest osannolika händelser. Nej, nu måste jag nog gå och fortsätta lyssna på nästa Lee Childbok, blev så sugen efter att ha skrivit den här recensionen.

Du hittar böckerna om Jack Reacher hos din bokhandlare, eller hos någon av nätbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!