Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 8 december 2013

Efter stormen Sven signering i Helsingborg

På plats i Skåne, mitt under stormen Sven. Grannen uppmätte 41 sekundmeter som mest på sin vindmätare. Det kan jag förstå, för här var riktigt, riktigt otäckt. Jag har berättat i ett tidigare inlägg om stormen Sven, och hur dramatiskt det blev när min bil var nära att träffas av en stor björk som föll över parkeringen.

Här ser du en bit av björken, som föll över min parkering. Som tur var hade jag flyttat bilen utanför grinden, endast toppgrenarna av björken nådde bilen som blev instängd av grenarna.

Min nya fina grind tog en rejäl smäll och räddade bilen. Signeringen i Landskrona blev inställd och flyttad till den 11 december istället. Men igår, lördag den 7 december, var vädret fint, dagen började med en strålande soluppgång.

Det var vindstilla och helt underbart att få vila öronen efter två dagars intensivt blåsande, tjutande, smällande och brakande. Ändå gav jag mig av en timma tidigare än normalt, vilket visade sig vara tur. För det fina vädret var bedrägligt och bara bitvis. Vägarna var bitvis såphala, där snön svept över vägen. Ymniga snöbyar kom med jämna mellanrum och vi var många som kröp vägen fram. Jag tröstade mig med att E6:an mot Helsingborg alltid var sandad och fint. Ack vad jag bedrog mig!

Detta foto har jag lånat av min vän Kerstin Svensson som även hon åkte till Helsingborg.
Mina händer var upptagna på ratten och det fanns inte en chans för mig att fotografera.
Den stora motorvägen var inte ett dugg bättre än de mindre vägar jag hade färdats på. Farten blev densamma. När jag kom till Helsingborg blåste det intensivt. När jag parkerat såg jag att det inte var mycket luft i ena framdäcket. Pest! Jag skyndade in i butiken, fem minuter i 11. Personalen sa att de precis hade diskuterat om jag skulle komma eller inte, eftersom jag vanligtvis var där minst en halvtimma tidigare. Jag kom... Vilket var tur, inte för att det kom så värst mycket folk, på grund av vädret, utan för att jag träffade så jättemånga trevliga människor.

Odette är en av de som har jobbat i bokhandeln så länge jag har varit där och signerat, och det är många år nu. På den här bilden ser hon inte speciellt glad ut, men hon är alltid glad och leende. Hon pratade, kanske formade hon ett M...

Tålmodigt höll Ulla mig sällskap större delen av signeringen. Hon var duktig på att avbryta samtalet mitt i, när det kom andra som ville kika på mina böcker och få dem signerade. Ulla och jag hade mycket att prata om, bland annat pappas bok, Harrys äventyrliga liv, som Ulla köpte ett exemplar av. Visst är det tillfälligheter som gör det, för det här är enda butiken som har tagit in tre exemplar av min pappas bok, och jag sålde genast två av dem. Kanske har det med att göra att många drömmer om att skriva om sitt liv, eller att fansen tycker det är spännande att läsa om min barndom och få se bilder därifrån?

Min trogna fan Fanny kom också med sin farmor Rita, som tog den här bilden. Håret som jag hade blåst och fixat till innan jag åkte hemifrån, hade totalt mist sin frisyr i den hårda Helsingborgsvinden.

Det två timmarna gick fort och jag skulle nu fixa däcket på bilen. Tog mig först till närmsta bensinstation där tryckluften inte fungerade. Till nästa mack. Där kom en hjälpsam man, som arbetade med däck, och hjälpte mig. Han testade alla fyra däcken och sedan var jag redo att åka iväg igen.

Medan jag signerat hade det snöat ännu mer och de vägar jag hade hoppats på skulle vara snöfria och saltade när jag åkte hem, var om möjligt i ännu värre skick. På ett ställe var det som att åka in i tjock dimma när snöröken for över vägen. Var nära att missa min avfart som plötsligt dök upp när marken höjde sig och stoppade den flygande snön.

På den mindre vägen, som inte alls är så liten, eftersom den leder till Eslöv, låg snön hårt packad på vägen och det var rejält halt. Det blåste rejält också, inte stormbyar, men när jag hade gått i Helsingborg hade jag varit nära att blåsa omkull ibland. Såg hur en mindre skåpbil närmade sig i full fart. Plötsligt for han rakt över vägen framför mig och flög ut över åkern och landade 50-75 meter bort på sidan. Jag insåg att han hade kört mycket, mycket fort för att komma så långt ut på åkern. "Ska jag stanna", for det genom mitt huvud, men när jag såg honom lyfta upp dörren och klättra upp på sidan av bilen förstod jag att mannen var oskadd och jag vågade helt enkelt inte stanna, eftersom det var så blixthalt just där och jag hade bilar efter mig.

Under tiden jag körde hörde jag den ena rapporten efter den andra om trafikolyckor. Idag på morgonen hörde jag att det hade varit 35 bilolyckor under gårdagen i Skåne. Något jag verkligen förstår, för mot vädrets makter är man bra liten och ibland hjälper det inte hur försiktig man är, man kan ändå råka illa ut.

Nu hoppas jag på mildare väder så att mina återstående sex signeringar i Skåne blir av. Därefter bär det av hem till Blekinge för den sista, avslutande signeringen. Hoppas vi ses!

Här kan du se mina återstående signeringar:

11 december 11-13 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln i Landskrona

12 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.

13 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund.

14 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhahandeln i Jägersro/Malmö

15 december 14.00-16.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Center Syd.

16 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Burlöv center Arlöv/Malmö

20 december signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandel i Karlskrona


Välkommen!

När jag berättade om dagens händelse för min käre make var hans kommentar "Vad mycket roligt du får uppleva när jag inte är med!" Sagt med en glimt i ögat och lite oro i rösten...

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!