Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 december 2013

Julklappstips: Alvas önskehund av Susanne Pelger

Det här är precis en sådan bok jag skulle vilja läsa när jag var barn. Då ville jag också ha en hund, och en häst. Till slut uppfylldes min dröm, även om det innebar mycket tjat.

Alvas önskehund av Susanne Pelger är en bok jag sträckläste. Jag älskade verkligen boken. Språket är rakt och enkelt, och tilltalar mig mycket. Med små medel får författaren mig att förstå exakt hur Alva känner sig, hur mycket hon längtar efter en egen hund och hur lycklig hon blir när grannen bryter benet och Alva på så sätt får en hund. Men bara under en begränsad tid. Grannens ben läker och snart är det dags att lämna tillbaka Cesar som har kommit att bli Alvas bästa vän och förtrogna.

Cesar har öppnat en alldeles ny värld för Alva, den har gett henne nya vänner och även fått den pojke hon i smyg har tittat på, att komma fram och prata med henne. När nu Cesar ska lämnas tillbaka är Alva rädd för att allt detta underbara kommer att tas ifrån henne. Ödet vill något helt annat.

Det här är en bok jag vill att alla mina barnbarn ska läsa, en bok jag kommer att berätta om och dela med mig av, för Alvas önskehund har verkligen tagit sig in i mitt hjärta för att stanna där.

Det här är en perfekt present, en julklapp, till något barn du vill ge något alldeles extra. Eller varför inte läsa den själv?

Fråga efter boken hos din bokhandlare, be dem ta hem Alvas önskehund, eller beställ den hos någon av alla internetbokhandlare, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!