Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 6 december 2013

Stormen Sven och Signering i Skåne i helgen

Igår föll ett stort träd över min parkering mitt under Klass 3-stormen i Skåne. På bilden ser du en bit av den gren som låg över min bil. Här är grannen nästan klar med arbetet. Bara "finputs" kvar.
Igår var en hemsk dag när stormen Sven slog till med full kraft över Skåne, där jag just nu bor i min lilla skrivarstuga när jag är ute och signerar.

Jag var riktigt, riktigt rädd igår när de starka vindbyarna skakade om huset och fick mig att huka varje gång det kom en extra kraftig vindby, vilket det gjorde konstant hela tiden.

Strax före sju mojnade vinden något lite och jag skyndade mig ut för att rasta hunden. Vinden ven, ruskade om träd och piskade regnet mot mig. Rakt över min parkering hade en stor björk fallit. Hade haft en liten föraning om vad som skulle kunna hända och hade flyttat ut bilden från parkeringen, vilket var mycket tur, för nu hade bara en gren fallit över motorhuven, utan att falla ned på den, eftersom grenen hängde över den för i år nya grinden som räddade bilen, men blev förstörd.

Eftersom det var en tjock gren, som stängde in bilen, kunde jag inte flytta bilen utan att såga av grenen. Jag ringde mina grannar, som genast erbjöd sig att komma med motorsåg för att hjälpa mig. Eftersom de inte bor precis bredvid, och ännu en björk svajade betänkligt, med riktning rakt mot bilen, fick jag fram en vanlig, liten såg och började såga allt vad jag var värd. Jag var livrädd. Vinden tjöt runt mig, björken vinglade och jag slängde hela tiden ett öga mot den, eftersom det var bättre att bilen blev krossad än att jag blev det.

När det händer något får man oanade styrka, har jag hört, och det var precis vad som hände mig. I rasande fart sågade jag av den tjocka grenen, medan jag nästan grät av rädsla och frustration.

Jag fick av grenen och kunde klämma mig in i bilen och körde ut den ur härvan med grenar. Då kom grannen gående, med make och son. När väl motorsågen var igång gick det fort att såga av grenar och stammen så att jag lättare kunde ta mig in och ut ur trädgården.

Strax efter att vi var klara tog vinden i med förnyad styrka, vilket SMHI hade förutspått. Det var bara att gå in och huka sig vid stormvindarna igen.

Hela natten har stormen ylat utanför. Det har dånat till, vilket kanske innebär att något mer träd har fallit. Min stuga ligger på en höjd, omgärdad av stora björkar och bokträd. Det har inte blivit så värst många timmars sömn.

Snön har fallit i ett tunt lager och vinden tjuter fortfarande utanför. Hunden vägrar gå ut, bara jag närmar mig dörren går hon och lägger sig.

Nu är det klass 2 varning i Skåne och jag inser att jag inte kommer att kunna köra till Landskrona för att signera idag. Måste därför tyvärr meddela att  

på grund av stormen Sven och
dagens klass 2 varning är
dagens signering i Landskrona inställd
och flyttad till nästa vecka. 
Återkommer om dag och tid.


Imorgon, lördag, är jag i Helsingborg och signerar. 

Bilden är tagen hos Bokia Helsingborg förra året, när Mayafolkets Hemlighet var årets nya Theo och Ramonabok.

7 december 11.00-13.00
signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Helsingborg


Kom gärna och hälsa på mig. Har du böcker du ännu inte har fått signerade är du välkommen att ta med dem!Om du inte har möjlighet att komma på den här signeringen kanske du har möjlighet att komma på någon av mina andra signeringar i Skåne. Kika in på Kimselius hemsida för att se alla evenemang.

Årets nyheter är:

Persiens Pärla
”Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona.” Christoffer van Woensel


Månstenen
"Mycket spännande och på vissa ställen väldigt skrämmande. Katastrofen som Kim beskriver i boken känns verklig, som att det faktiskt skulle kunna hända." Gabriella Poopuu

 Spöket på Stora Mossen

"Gud vad bra den var! Det var så jag blev spökrädd och det har jag inte varit på väldigt många år." Christoffer van Woensel

Back to Pompeii (Debutboken Tillbaka till Pompeji som nu utkommit på engelska)
"I just finished Back to Pompeii. Wow! What an exciting (and fairly terrifying) story! I would really love to know more about the adventures of Theo, Pluto and Ramona." Dr. Sarah Russell
 Min skrivbok Att skriva med glädje har fått jättefina recensioner.
"Av de skatter jag tog med mig hem från årets Bokmässa är nog Kim M. Kimselius Att skriva med glädje den jag känner varmast för. Inte bara för att jag fick boken signerad, och dessutom en trevlig pratstund med författaren, utan också för att den verkligen väcker glädjen att skriva." Susanne Pelger på bloggen Naturvetarspråk.


 

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

susmar64 sa...

Så skönt att höra att du inte skadats och att din kloka hund väljer att stanna inne en stund till.
Kram Susan

Kim M. Kimselius sa...

Hej Susan
Tack! Ja, hon är klok och det är jag tacksam för. Inget kul väder här. Borde ge med sig snart!
Kram Kim