Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 4 december 2013

Så roligt att signera i juletid

Just nu reser jag runt i Skåne och signerar. Jag har så roligt, du kan inte ana. Visst, jag jobbar, det blir långa dagar och mycket bilkörning, men jag får träffa mina läsare, ha många trevliga pratstunder med folk som blir nyfikna på mina böcker och dessutom får jag julklappar!

När jag var på Akademibokhandeln Gleerups i Lund i lördags fick jag en ny adventskalender till min samling. Jag brukar alltid välja motiv som kan hänga framme hela året och självklart öppnar jag inte luckorna, motiven är alldeles för vackra för att förstöra. Just den här almanackan väckte minnen. När jag ser på den påminns jag om min syster. Just så där såg vi ut när vi var små, precis så brukade vi gå omkring, min storasyster stolt hållande mig i handen.

Av min fan Roxana fick jag julklappen ovan, ja egentligen fick jag den av Roxanas mamma Negar, som överlämnade den, eftersom Roxana inte kunde komma själv. Det var så fullt upp hela tiden hos Akademibokhandeln Gleerups att jag faktiskt inte hann med att ta några kort. Efter signeringen träffade jag en Twittervän för allra första gången och vi hade hur kul som helst. Det var som vi hade känt varandra hela livet.

På söndagen, 1:a advent signerade jag hos Akademibokhandeln Nova Lund. Där var det lite lugnare och jag fick i allafall tagit två foton...

Siri kom på besök. Hon hade varit till Gleerups dagen innan, men det hade varit så mycket folk framför mitt signeringsbord, att hon inte kunde vänta, ja egentligen var det hennes pappa som inte kunde vänta, sa Siri. Därför hade hon fått honom att köra henne till Nova Lund så vi kunde träffas där. Siri är en blivande författare, med andra ord en blivande kollega!


Tänk... Jag har varit etablerad författare i sexton år nu, har kommit ut med tjugosex böcker, men blir lika galet glad varje gång jag ser att de skyltar upp mina böcker lite extra. Här är det Månstenen som fått en hedersplats bland nya böcker. Jag älskar omslaget på den här boken.


Butiken hade sålt mycket av mina böcker innan min signering, vilket gjorde att det var rätt utplockat på mitt signeringsbord. Här ser du hur böckerna står i butiken. Visst är det snyggt?Även den här gången kom fans och vänner på besök. Efter signeringen tog jag tog mig tid att fika med Christina och Ingrid. Vi hade så kul tillsammans. Christina har jag lärt känna när hon köpt mina böcker, hon är ett stort fan till böckerna. Ingrid och jag har blivit vänner över nätet, men har träffats ett par gånger tidigare. Tänk vad internet knyter ihop människor.

När jag lämnade Akademibokhandeln Nova Lund brann himlen i vackra färger. Jag var helt enkelt tvungen att ta ett foto, trots att det fanns bilar i förgrunden. Visst är det vackert?Något annat som är otroligt vackert, är julklappen jag fick av Christina. Hon har egenhändigt gjort den här vackra minnesboken till mig. Hon är fantastiskt som varje år kommer med nya presenter. När jag sa att jag inte hade något till henne, skrattade hon bara och sa att det hade jag visst, jag gav henne ord i alla mina böcker och det räckte långt för henne. Tack Christina!

Så här fin är minnesboken inuti, med små fickor, och lappar. På en del är det recept som Christina har skrivit, ibland är det bara kloka ord.

Jag njuter när jag bläddrar i boken som Christina har gjort med Scrapbooking.

Som om det inte räckte med den fina boken gav Christina mig det här fina kortet, med vidhängande paket.

Jag älskar verkligen mina fans, de är fantastiska. Jag är tacksam att ni finns, att ni skriver till mig och berättar vad ni tycker om mina böcker, att ni kommer och hälsar på mig när jag signerar, ja att ni finns! För utan er skulle jag inte kunna skriva mina böcker.

Förresten... Jag har säkert berättat att den nya bokserien Theo- och Ramonaäventyr är det ni, fans, som bestämmer vad böckerna ska handla om. Siri hade en alldeles utmärkt idé, som du snart kan läsa om som en bok!

Jag har fortfarande många signeringar kvar i Skåne, har du missat den här helgen kanske vi ses någon av de andra dagarna. Kika in på Kimselius hemsida för att se alla tider och platser.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer: