Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 januari 2014

Janus fjärde ansikte av Helena Trotzenfeldt

 

Janus fjärde ansikte av Helena Trotzenfeldt är en spännande thriller i datavärlden. Personporträtten och miljöskildringarna är starka. Ibland är det lite väl många personer som ska föra sin talan i varje kapitel, vilket gör att jag måste stanna upp, gå tillbaka och tänka till.

Jag tyckte om den är boken, precis som Trotzenfeldts förra bok Ferrum. Något jag dock efterlyser i Janus fjärde ansikte är en liten ordlista i slutet av boken. Det är så många datatermer jag inte förstår och jag önskar verkligen att jag hade kunnat slå upp dem. Nu hade jag som tur var mitt "eget uppslagsverk" i form av min make, som kunde upplysa mig om betydelsen av vissa ord.

Helena höll greppet om mig som läsare och när jag väl kommit in i datatermernas värld var jag helt fast och sträckläste boken. Nu ser jag fram emot nästa bok av Helena Trotzenfeldt!

Boken handlar om Sofia som är projektledare över ett spännande dataprojekt. En av gruppens medlemmar hittas mördad och i samma veva upptäcker de att det är någon som har lagt till något i programmet de jobbar med. I jakten på den dödes mördare träffar Sofia polisen Martin. För att reda ut allt far Sofia till Paris och upptäcker där att det ligger betydligt mer bakom det som skett än vad hon först trodde.

En bok jag rekommenderar dig att läsa, speciellt om du är intresserad av datateknik.

Fråga efter boken hos din bokhandlare, eller köp den på nätet hos Adlibris och Bokus, eller någon av de andra internetbokhandlarna.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!