Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 15 april 2014

Skrivprocess: Att skriva baksidestext

Att skriva en baksidestext är ibland mycket lätt. Ofta kommer texten innan boken ens är påbörjad, så var det med boken Snapphaneresan. Där var det den påkomna baksidestexten som fick mig att skriva boken.

Ibland kommer det ingen text alls. Så är det just nu, med Anastasias öde. Boken är klar, jag vet vad den handlar om, men jag har inte en aning om vad jag ska skriva som baksidestext.

Baksidestext
En baksidestext ska fånga direkt, tala om ungefär vad boken handlar om och få den som har lyft upp boken att vilja läsa hela boken.

Det är viktigt att baksidestexten inte berättar för mycket. När jag väljer bok går jag oftast efter titeln eller omslaget, jag brukar inte läsa baksidestexten. Det händer ibland att jag gör det, oftast blir jag besviken. Det brukar vara en lång baksidestext som i stort sett är en synops om vad boken handlar om, med andra ord: en kort sammanfattning av boken. Så är det inte tänkt att en baksidestext ska vara.

Det har hänt att en baksidestext har beskrivit boken på ett visst sätt och jag läser och läser och det är först i slutet som allt det där händer. Det tycker jag är falsk marknadsföring.

Nu sitter jag alltså här och ska skriva baksidestext om Anastasias öde, ryska revolutionen, vad som händer tsarfamiljen. Alla vet säkert vad som hände dem, jag kan inte skriva för mycket och jag vill ändå väcka läslust. Hmmm. Svårt dilemma.

När jag höll på med boken Månstenen hade jag baksidestexten helt klar för mig och skrev ett blogginlägg om hur man skriver baksidestext.

Om du ger ut din bok på annat förlag är det redaktören som sitter och brottas med det här problemet.

Bäst att jag försöker knåpa ihop den där baksidestexten nu. Lycka till med din baksidestext. Kika in på länken ovan så får du lite fler tips om hur du gör.

Läs fler skrivtips på Kimselius skrivtips


Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 29 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!