Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 19 april 2014

Boktips: Ödemark av Yrsa Sigurdardottir

Ödemark av Yrsa Sigurdardottir är andra boken i serien om advokaten Thóra Gudmundsdóttir. Hade just avslutat boken Där ingen har gått, som utspelar sig på Grönland och Arktis, när jag påbörjade denna bok. Blev mycket förvånad när även denna bok utspelar sig på Grönland, fastän författaren är isländska och den första boken utspelade sig på Island.

Jag ler igenkännande när det i början talas om isländska platser som jag besökte vid mitt senaste besök på Island. När berättelsen sedan förflyttas till Grönland känner jag mig inte så vilsen som jag skulle ha gjort om jag inte hade lyssnat på, Där ingen har gått, innan.

Ödemark är ruskigt spännande och lite otäck. Thóra får i uppdrag att resa till norra delen av Grönland där tre personer från ett isländskt gruvföretag har försvunnit spårlöst. Hon reser med två tidigare anställda på gruvbolaget, en kvinna och en man, samt en läkare och några andra personer.

De anländer med helikopter till ett mörkt, kallt och ödsligt område, där gruvbolagets baracker står tomma. Snart har de installerat sig och påbörjat sökandet efter de försvunna. Lokalbefolkningen tror att det vilar en förbannelse över platsen. Det är inte utan att även Thóra tror det, när den ena obehagliga händelsen efter den andra avlöser varandra.

En grymt spännande bok som jag sträcklyssnade på utan att kunna sluta. Vill du ha spänning och ta del av annorlunda platser är det här en perfekt bok för dig. Läs den!

Här kan du läsa min recension av första boken av samma författare: Eldnatt av Yrsa Sigurdardottir.


Du hittar säkert boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 29 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!