Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 20 april 2014

Boktips: Plötsligt knackar det på dörren av Etgar Keret


Plötsligt knackar det på dörren av Etgar Keret är en bok jag är mycket glad över att jag har läst. Författaren har förmågan att förvandla vardagen till något magiskt, nästan utomjordiskt och han väver ihop fantasi med verklighet så att det känns som om allt är möjligt.

Plötsligt knackar det på dörren är en novellsamling, med berättelser som både gör mig glad och eftertänksam. Ibland skrattar jag högt, ibland känns det sorgligt. Även om du inte tycker om noveller tycker jag att du ska ge den här boken en chans, för den är mycket läsvärd.

Det här är ingen bok jag skulle ha valt själv, men eftersom jag är med i en bokcirkel läste jag den här boken och det ångrar jag verkligen inte . En novell som verkligen har etsat sig fast är Lögnland. Det är där alla lögner finns, allt det dåliga man har fantiserat ihop, det finns i landet. Trafikolyckor, sjuka  mostrar, ja allt du har haft som ursäkt när du kommit för sent till arbetet. I Lögnlandet lever din lögn och skadar alla som bor där. När huvudpersonen upptäcker detta bestämmer han sig för att bara ha positiva lögner i framtiden, ett bra beslut tycker jag.

Det här är bara ett exempel på Etgar Kerets berättarstil. Kanske tycker jag så mycket om honom för att hans berättelse är lika tokiga som vissa av Stephen Kings böcker.

Tidningen BLT skriver så här:
"Plötsligt knackar det på dörren är Etgar Kerets hittills mest helgjutna novellsamling och jag vågar nästan redan nu utse den till en av årets mest underhållande böcker. Gissningsvis kommer den att finnas med på många listor över årets favoriter." Ola Wihlke.

The New York Times har utnämnt Etgar Keret till "one of the most original writers of his generation". I den här lekfulla, underfundiga och galet roliga novellsamling visar han varför. Här skildrar Keret det vardagslivets absurditeter som ingen annan.

Att uppfostra ett barn, att ljuga för chefen, att beställa mat på en restaurang: I Etgar Kerets kortnoveller är vardagslivet komplicerat, ja till och med smått surrealistiskt. Med särpräglad lekfullhet och en Kafkas känsla för det absurda står människan i centrum.

Det är en fartfylld, smart och oupphörligt underhållande bok som stannar kvar i läsaren länge.

Etgar Keret, född 1967 i Tel Aviv, är vid sidan av sitt författarskap även verksam som filmmanusförfattare. Han har tidigare utkommit med två novellsamlingar på svenska, Åtta procent av ingenting (2008) och Goda intentioner (2009).


Läs boken!!!

Du hittar säkert Plötsligt knackar det på dörren hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 29 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer: