Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 6 juli 2014

Boktips: Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson

Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson är en oerhört spännande och läskig bok. Åsa har en förmåga att beskriva miljöer så det känns som jag är där, även personporträtten är mycket bra och jag lär fort känna personerna, känner sympati eller avsky.

Författaren har också förmågan att bygga upp spänningen allteftersom man vänder sidorna, det är svårt att sluta läsa (även om jag som vanligt har lyssnat på boken).

Berättelsen börjar med Wilma och Simon som dyker efter ett plan. Det är oktober och isen har redan lagt sig, därför sågar de upp ett hål, lägger ett träkors över öppningen och förankrar en lina i det, för att lätt hitta tillbaka till öppningen i isen.

Wilma håller i linan, medan Simon tar sig in i planet de är där för att dyka efter. Plötsligt släpper linan och faller ned. Wilma simmar upp till hålet för att fästa den igen, bara för att finna att någon har täckt över öppningen. Luften börjar ta slut och hon tar upp en kniv och hugger upp ett hål, lagom stort för att sticka upp handen, till den person hon skymtar genom isen. Men personen tar ingen notis om henne, bara skakar hennes hand i en hälsning.

Planet innehåller en hemlighet som innebär att saker från finska fortsättningskriget skulle komma fram om Wilma och Simon hittar bevisen. Någon är beredd att mörda för att förhindra att hemligheten kommer ut.

En ruskigt spännande bok!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!