Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 31 juli 2014

Gästberättare Nanna Mikkelsen från Kulturskolan i Lund

I år, 2014, höll jag skrivarkurs för eleverna i Kunskapsskolan i Lund. Nu har jag valt ut tre berättelser som sticker ut från de övriga och förtjänar en delad förstaplats.

Första gästberättaren var Anna Streiffert.
Den andra gästberättaren var Elin Söderberg.
Den tredje gästberättaren är Nanna Mikkelsen.

Vem kan segla förutan vind
Slagen regnade ner över Dick. De hånfulla ropen som ekar i den fuktiga gränden coh ljudet av träskor som monotont stampar mot de hala stenarna, borde få folk i närheten att vakna upp och se vad som händer. Men även om Dick har stängda ögon på grund av smärtan, förstår han att ingen kommer att hjälpa honom. Inte för att regnet piskar ner, som om det fick lön för det, eller att pesten går som en löpeld genom staden, men för att Dick är samhällets förlorare.

De slutar slå. Dick öppnar ögonen och ser upp. Åtta-tio killar står runt om honom och stirrar på honom, där han ligger nerputtad på marken. Även om det är mörkt kan Dick se deras ögon klart och tydligt. I deras blickar lyser allt från hat och förakt till ren och skär skadeglädje. I Johns blick, den största av killarna, lyser skadeglädjen större än i någon av de andra pojkarna. Han står rakt över Dick och flinar.

Dick stirrar stint i Johns ögon för att visa att han inte ger sig. Må du vara son av den rikaste mannen i staden, tänker Dick. Men oavsett vad din far är så är du den tjockaste, fetaste idioten i hela landet. Dick var nära att säga det högt, men han vaktade sin tunga väl. När man ligger nere på marken med den farligaste killen över sig, är det dumt att kalla denne för en idiot. Riktigt dumt.

De andra pojkarna står runt om och väntar på vad John tänker göra. Dick också.

Dick ser hur John njuter av ögonblicket. Han har makten över det, han kan styra över det hur han vill, och oavsett hur han går slutar det dåligt för Dick. Dick biter sig i läppen. Det är bara att vänta. Vänta på nästa slag.

John höjer foten och sparkar Dick rakt i ansiktet. Smärtan bubblar upp både utanpå och inuti Dick. Vad har han gjort för att förtjäna det här? Det är hans far som är bödel, inte han! Varför går de då på honom?

Han ser hur John flinar hånfullt och vänder på klacken. De andra pojkarna följer ljudlöst efter, som om de var en flock hundar som lydigt följer sin herre. Dick ligger kvar i gränden, som nu är helt tyst och stilla. Han känner regnet piska ner över honom.

Han är blöt, halvt medvetslös och samhällets förlorare. Toppen.

Ljudet av små tassande steg som försiktigt går i gränden bryter Dick ur trancen. Han ligger alldeles stilla i tron om att det är pojkarna som kommer tillbaka. Det skulle vara just John stil, att låta honom tro att attacken är över och sedan gå på honom när han minst väntar det.

- Är du död?

Det var en minimal del av Nannas mycket långa berättelse, som nästan är en hel bok. Det var en härlig berättelse att läsa. Lycka till med ditt fortsatta skrivande, Nanna!

Idag är rubriken "Hundar och böcker" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!