Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 4 augusti 2014

Skrivtävling: Airton Förlags novelltävling

Nu har du chans att få  medverka i en novellantologi. Det är Ariton Förlag som utlyser en tävling. Läs mer nedan.

Novellantologi
Nu är det dags att vässa pennan för Ariton Förlags tredje novellantologi. Vare sig om du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken.

Temat för novellantologin med titeln ”Över en fika” är vardagsbetraktelser.

En helt vanlig dag när jag satt på mitt favoritcafé i Sollentuna centrum fascinerades jag över kontrasterna man kan uppleva i vardagen på ett helt vanligt café. Lattemammorna ammade sina bebisar intill ett bord där några unga beslöjade tjejer såg ut att viska förtroligheter till varandra. En bit bort satt en äldre dam med sin mössa på och vid bordet intill henne satt en kostymklädd man med sin laptop. En ung tjej är märkbart irriterad över att fika tillsammans med sin pappa och hans nya partner.

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I denna tredje novellantologi vill vi samla vardagsbetraktelser där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen. Åtminstone en del av handlingen ska utspela sig på ett café över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse.

För att vara med i uttagningen behöver vi ha din novell till e-post info@ariton.se senast 7 september 2014. Senast 17 september meddelar vi vilka författare som kommer att medverka i boken.

I november kommer novellantologin ha en releaseturné till alla medverkande författares städer. Vi börjar med mitt favoritcafé i Sollentuna utanför Stockholm och fortsätter sedan över hela Sverige där respektive författare anordnar bokrelease på sitt favoritcafé i sin hemstad.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling och sund livsstil. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fem webbtidningar, webbradio och webb-tv.

Petra Ariton Förläggare info@ariton.se


För mer information se Ariton Förlag.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kim M Kimselius Författarblogg är rubriken idag "Lärdom för livet".

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!