Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 25 augusti 2014

Sommarmingel hos Landshövdingen i Blekinge

9 juli 2014 var jag, med sällskap, inbjuden till sommarmingel hos landshövdingen Berit Andnor Bylund i Blekinge. Det är först nu som jag har fått tid att sammanställa den härliga eftermiddagen/kvällen. Följ med på en rundtur på Marinmuseet och Residenset i Karlskrona.
Landshövdingens residens i Karlskrona, Blekinge
Vi började med att samlas på Marinmuseum i Karlskrona. Där hittade jag den här fantastiska palmen, gjord av gamla vapen. Om du besöker Marinmuseum finns den på andra våningen.
Katarina Everlöf läste "Blekinge - underbara vatten".
Därefter var det dags för landshövdingen Berit Andnor Bylund och regionrådet Christina Matisson att välkomna oss igen, för de hade stått och tagit emot oss när vi kom uppför trappan. Nu fick vi instruktioner om evenemanget.

Vi blev uppdelade i grupper och vår grupp fick börja med att besöka det alldeles nyinvigda ubåtsmuseet.

Medan vi vandrade runt den stora ubåtshallen kunde vi på väggarna läsa utdrag ur historien, som hade samband med svenska ubåtar. Bland annat stod där att läsa om Titanics förlisning och mitt hjärta klappade extra hårt, eftersom jag då höll på att skriva boken Skräckresan med Titanic.

Det var enorm skillnad på de båda ubåtarna. Vi fick även gå in i den största ubåten. Det var spännande. Tänk vad trångt de bodde.

Efter föreläsningen om ubåtarna och besök hos dem, var det dags att höra mer om guldgubbarna som har hittats här i Blekinge. Det var Mikael Henriksson från Blekinge museum som berättade.

Därefter var det dags att ta en promenad i en ljuvliga sommareftermiddagen, +28 grader. Jag gick i sällskap av landshövdingen Berit Andnor Bylund och vi upptäckte att vi hade mycket gemensamt: födda samma år och kom båda från Göteborg. Här ser du en bit av residensets trädgård.

Nu blev det mat och mingel. Överallt satt och stod folk, samtidigt som de åt av den underbara maten och njöt av det härliga sällskapet.

Här reser sig residenset över oss där vi befinner oss i den inbyggda trädgården.

Vi blev inbjudna att gå på upptäcktsfärd i residenset och jag gick ivrigt runt bland rummet. Här dukas det upp till kaffe och mandeltårta till efterrätt.

Rummen var otroligt vackra och gick i olika färgskalor.

Den här vackra utsikten kan landshövdingen njuta av varje dag.
Gåva till landshövdingen vid utländskt statsbesök.


Det här är kungens sovrum när han besöker Blekinge. Kungen har ett sovrum i varje residens över hela Sverige.Katarina Mazetti var lika vacker som vanligt, och lika go och glad.

Vi hade underhållning under hela evenemanget.

Vi var bland de sista som gav oss av från festligheterna. Det stod fullt med brandbilar på kajen utanför residenset. Övning, eller någon som hade ramlat i?

Vi vandrade hem i den varma sommarkvällen, med ännu ett härligt minne att bära med genom livet. Nedanstående foto betyder mycket för mig. För det var den här utsikten som fick mig att svara ja, när Jan frågade om jag ville bosätta mig i Blekinge. Vem kan motstå något sådant här?
Hoppas du tyckte om att följa med bakom kulisserna. Residenset är ett hus jag har varit nyfiken på under alla år jag har bott i Blekinge, nu fick jag äntligen se hur det såg ut inuti.

Ha det så bra!

Kim M Kimselius Författarblogg är dagens rubrik "Att resa".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.