Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 12 oktober 2014

Boktips: De utvalda - Tankeläsaren av Kristin Cashore en otroligt bra bok!

De utvalda - Tankeläsaren av Kristin Cashore.
Det här är en bok som har legat länge på mitt nattduksbord och väntat på att bli läst, har samlat på mig de tre böckerna i serien.

Till min glädje hittade jag boken på Storytel, laddade ned och började lyssna. Boken fångade mig direkt och det var svårt att sluta lyssna.

Berättelsen handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, hon har vuxit upp vid kungens hov och har skickats ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender. Det är inget hon tycker speciellt mycket om, men gör ändå som sin morbror kungen befaller.

En dag stöter hon på prinsen Po, som även han är en särling. För första gången möter Katsa en jämlike som kan slåss nästan lika bra som hon. Nya känslor dyker upp inom Katsa. Hon inser att hon inte längre vill döda på befallning, istället vill hon använda sina krafter till att göra gott. Det är då svårigheterna dyker upp.

Det här är en mycket annorlunda fantasybok, den griper tag och jag vill bara läsa. Personporträtten är fängslande och jag vill veta hur det går för alla personer som dyker upp i händelserna. Trots de magiska skildringarna av karaktärerna tappar berättelsen inte spänningen, utan jag drivs att läsa vidare för att få se hur det går för alla inblandade.

Ville bara slänga mig över nästa bok i serien för att få veta hur det går. Även om Tankeläsaren var en avslutad bok, känns det som om Katsa och Po fortfarande har mycket att uträtta.

Du behöver inte tycka om fantasy för att läsa den här boken, du behöver bara tycka om en bra berättelse!

Det här är en bok för både unga och gamla, passar alla åldrar. Läs den!

Så här säger några andra om boken:
Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen. 

"En högintensiv roman, från första actionladdade upptakten, spännande romantisk och sorglig - alltihop och lite till. /.../ Tusen spänn (minst) på att fantasyvärlden fått en ny bästsäljare."Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

"Tankeläsaren är en klassiskt äventyrlig fantasyroman för ungdomar (allt från mellanstadiet till gymnasiet), som är spännande och bjuder på en god lässtund." Fia Larsson, BTJ

"En riktigt bra bok som kommer att få många läsare att ivrigt längta efter fortsättningen."Hanna Lindbom, Karlshamns Allehanda

"Det är en blandning av traditionell och innovativ fantasy som borde locka såväl tonåringar som vuxna /.../" Bella Stenberg, Borås tidning


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!