Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 oktober 2014

Skapa dina egna berättelser på Storybird


Har tidigare tipsat dig om Wattpad och genom detta fick jag tips av en lärare om Storybird, en sida där du kan lägga in dina berättelser.

Det känns som om man kan göra betydligt mycket mer på Storybird än på Wattpad. Storybird verkar också vara ett perfekt verktyg för lärare att användas i undervisningen för att inspirera eleverna till att skriva.

På Storybird skapar du en historia på några sekunder och kan ta hjälp av Storybirds bilder. Det här är en enkel idé som har lockat miljontals författare, läsare och konstnärer att använda Storybird som en plattform att visa upp sina verk.

Lärare, elever, professionella författare och vanliga skribenter har tillsammans skapat mer än 5 miljoner berättelser på Storybird.

Exempel:

Ava är 13 och skriver berättelser för sina vänner i skolan och Storybird. Hon har deltagit i 11 tävlingar och har 351 följare som älskar hennes roliga, romantiska historier. Hon arbetar för närvarande på en episk australiska kärlek saga som spänner över 3 böcker.

Marlas son är fem och älskar böcker på rim, medan hennes 9-åriga dotter läser äventyrs- och familjehistorier. De använder Storybird fria bibliotek och följer sina favoritförfattare för att ta del av alla nyheter.

Marie undervisar i engelska i sin skola i Sverige. Hon använder Storybirds kostnadsfria klassverktyg för att hantera elevernas berättelser och bygga ett bibliotek av vackra berättelser. Liksom många lärare har hon märkt att kombinationen av konst och ord inspirerar hennes mest motvilliga elever till att läsa och skriva. 

Adam är brittisk egenutgivande författare med tre böcker som har en växande publik för sin kusliga zombie-serien. Han använder Storybird för sina noveller, och för att få kontakt med sin växande skara fans, samt för att se vad som fungerar med sina läsare. 

Miljontals medlemmar använder Storybird för miljontals saker. Hur de än använder sajten, har de upptäckt en vacker, säker plats med en inspirerande och stödjande gemenskap av läsare, författare och konstnärer i alla åldrar

Kika in på Storybird och lär dig mer om sidan. 

Här kan du läsa en lärares kommentarer om Storybird och hur hon arbetar med sidan.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.