Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 29 oktober 2014

Har du hört talas om skrivarforumet NAFS?

Vill du ha hjälp med din berättelse, få uppriktig kritik och synpunkter, då kanske skrivarforumet NAFS är något för dig. Så här skriver de på sin sajt:

Vad är Nafs?
Tål du uppriktig kritik?
Då är du lite som vi.

NAFS är ett nätverk för prosaskrivare med ambitioner. Vi har kommit en bit i vårt skrivande och är kräsna när det gäller skrivarforum på nätet. De flesta av oss har avverkat en eller flera skrivarkurser. Många arbetar eller har arbetat med skrivande i någon form. Framför allt tror vi att uppriktig kritik är mer utvecklande än en dunk i ryggen.

Generös och ödmjuk, hård men rättvis
Vill du bli medlem i NAFS måste du vara intresserad av att ge och ta kritik. Kanske arbetar du på en novellsamling eller drömmer om att skriva en roman och bli publicerad, men du är lika välkommen vare sig du skriver noveller eller romaner, eller sliter ditt hår med episoder som ska bli en helhet senare.

Du tycker om att diskutera allt från berättarperspektiv till skrivkramp och vill dela med dig av dina tankar och erfarenheter. Du har inget emot en generös och ödmjuk atmosfär. Om det inte hettar till ibland blir du besviken.

När någon utlyser en skrivövning, kanske en novell på temat ”flykt”, ser du det som en kul och inspirerande utmaning.

Är vi verkliga?
Ja, i allra högsta grad. Vi är ett trettiotal medlemmar i NAFS, men har plats för fler. Vi vill ha ännu mer liv och driv i forumet. Läs mer under Bli medlem.

Ett medlemskap i NAFS kostar 200kr/år. Det är nästan gratis, ändå räcker det för att täcka kostnaderna för forumet och noveller.nu. Vi som engagerar oss aktivt i verksamheten gör det ideellt.

Vad skiljer NAFS från andra skrivarforum? Kritiken du får är ärlig och konstruktiv. Atmosfären är trevlig utan att vara smetig. Stödet du får utvecklar ditt skrivande. Att läsa andras texter och tala om varför det är bra, eller vad som kan utvecklas, är minst lika betydelsefullt för din egen skrivprocess.

Om du vill bli medlem vill vi se prov på vad du kan. Skicka ett mail till nafs@noveller.nu och visa ditt intresse, så berättar vi mer om hur du ansöker.
 
Vi vill också att vårt litterära internetmagasin, www.noveller.nu fylls med fler lysande noveller och annat läsvärt som våra medlemmar har lust att dela med sig av, krönikor, bokrecensioner, författarintervjuer. Novelltävlingar blir det också.

Vi vill samarbeta mer med litterära sällskap, skrivarskolor, förlag och författare.


Nå, låter det som något för dig! Nu har du iallafall fått höra talas om ännu ett skrivarforum.

Lycka till!

Kika gärna in på Kimselius skrivtips

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 28 böcker.  Foto Bertil Knoester.