Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 april 2015

Boktips: Får hundar korvar i himlen av Sara Galli och Mats Molid

Det kom ett paket, i följebrevet stod det:

"Vi hörde om din hund och beklagar, vi vet hur svårt det är. Vi hoppas att den här boken ska komma till hjälp. Varma hälsningar Sofia, Ulrika och Sandra på Idus förlag."

När jag fick paketet var min älskade hund, Pluto, döende. En vecka senare, på långfredagen den 3 april 2015, dog han. Han hade en tumör i huvudet. När jag läste boken var Pluto otroligt pigg och glad och det var svårt att tro att han var så sjuk, men vi visste att slutet var nära.

Jag grät floder när jag läste Får hundar korvar i himlen av Sara Galli och Mats Molid.

Sorgen är så fint skildrad i boken att det inte gick att hålla tillbaka tårarna.

Boken handlar om Alva och hennes storebror Musse. Musse är en hund. Han har funnits där i hela Alvas liv. Han är den hon delar alla sina hemligheter med.

Musse är gammal och till slut kommer det oundvikliga slutet. Alva har med korv till Musse när de är hos veterinären. Hon blir ledsen när hon inser att hon inte har hunnit ge Musse alla korvarna innan han dör.

Det här är en bok som alla barn med djur borde läsa, ja även vuxna. Orden värmer i hjärtat och får mig att le mitt i sorgen och tårarna.

Tack, Sofia, Ulrika och Sandra. Boken gav mig tröst.


De poängterade speciellt att det inte var ett recensionsexemplar, att jag inte behövde blogga om boken. Men jag tyckte så mycket om berättelsen att jag vill sprida boken vidare till mina läsare.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Jag beklagar verkligen sorgen, det är det jobbigaste med de fyrbenta älsklingarna. Min älskade berner Aramis fick somna in på måndagen, den 6:e. Han hade också tumör men i lungorna. Jag fick Får hundar korvar i himlen som recensionsexemplar i höstas, då visste jag inte att min vovve var sjuk, men jag grät också som en tok när jag läste den. Jag har funderat på att läsa om den men inte riktigt vågat ännu, jag vet att tårarna kommer vara så mycket jobbigare den här gången.

  SvaraRadera
 2. Hej Vargnatt...
  Beklagar verkligen sorgen, vet hur det är. Nu har mina floder av tårar tagit slut, även om de brister ut i små rännilar ibland. Förstår att du fortfarande är i flodflödet av tårar. Lider verkligen med dig. Äsch, nu gråter jag bara för att jag tänker på vad du går igenom just nu och hur ont det gjorde när Pluto dog.
  Jag läste boken två dagar innan Pluto dog. Då visste jag inte att det skulle gå så fort, för slutet överrumplade oss totalt.
  Ibland kan det vara skönt att gråta, läs boken!
  Sänder dig mängder av styrkekramar i din sorg.
  Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!