Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 6 april 2015

Ibland händer det att...

Jag, Kim M Kimselius, vid Stens Huvud i Skåne.
Ibland händer det att jag inte vill gå upp när jag vaknar. Inte för att jag är trött och vill sova vidare, utan för att jag vill vara kvar i drömmen. Oftast är det för att jag har kommit på en ny berättelse när jag har sovit och vill tänka igenom orden för att memorera dem.

Ibland har jag drömt en sådan ljuvlig dröm att jag vill stanna kvar i den ett tag till. Då blundar jag och tänker tillbaka.

Imorse var en sådan dag. Jag drömde ett virrvarr av minnen, platser och personer som blandades i en perfekt mix i min dröm.

Jag befann mig i min barndoms hus, tillsammans med mina föräldrar, som var yngre än vad jag är idag. Som i verkliga livet, låg farmor och farfars hus granne med vårt och de levde båda. Min kära extramamma, moster Kajsa, var dock gammal och sjuk och jag skulle åka och hälsa på henne innan jag reste tillbaka hem till Stockholm, där jag faktiskt har bott i sexton år, men det var nitton år sedan nu. Jag hade bakat tre olika kladdkakor till henne och för att vara säker på att hon fick den bästa provsmakade jag dem.

Min käre far kom in och skrattade när han såg vad jag höll på med, jag hade ätit upp en fjärdedel av varje, med andra ord sammanlagt en hel kladdkaka. Jag ringde min moster och hon tyckte det var helt okej att kladdkakan inte var hel.

Sedan förflyttades jag ut i den magiska trädgården, där allt kunde hända i min barndom, där fanns riddarborgar, stall fyllda med hästar, städer byggda av sand, forsande älvar att ta sig över med risk för livet, där fanns drakar att bekämpa, djur att rädda, prinsar och prinsessor som alla behövde min hjälp. Där fanns krypin där magin tog över, buskage att gömma sig i, väldoftande, färggranna flox och tält som blev slott.

Det var där all min fantasi tog fart och formades till alla de ord som har blivit mina böcker. Min barndoms trädgård är källan till min magi och det var helt underbart att åter få besöka platsen i natt.

Bonus till drömmen var att jag kom på en ny idé. En ny bok har formats i mitt inre och kommer så småningom att få se dagens ljus. Allt inspirerat av den här härliga mixade, kaotiska drömmen jag hade inatt.

Drömmar betyder mycket för mig, de är min inspiration, tillbakablickar på livet som har gått, avkoppling och möten med sedan länge bortgångna kära, både människor och djur.

Jag är tacksam att jag har förmågan att fånga drömmen och hålla den kvar, för att minnas den när jag vaknar. Utan den förmågan hade jag gått miste om många av mina böcker, som har fötts ur en dröm.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 28 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!