Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 april 2015

"En riktig nagelbitare!" Skräckresan med Titanic av Kim M Kimselius

En härlig recension av Skräckresan med Titanic som sålde slut på två månader och har tryckts upp i ny upplaga. Jag har förstått att den här boken är mycket populär hos alla åldrar. Här är det Ulrica Lejbro på Västmanländskan bokblogg som har bloggat om boken.

Skräckresan med Titanic
Skräckresan med Titanic av Kim. M. Kimselius är en del av en historisk äventyrsserie för barn, ungdomar och andra lässugna (rekommenderas från tolv år för egen läsning). Böckerna är fristående, men kanske vinner de lite på att läsas i ordning för att man då får all information om huvudpersonernas historia tillsammans. I den här boken har Theo och Ramona förflyttats till båten Titanic. De vill förhindra den hemska olyckan som väntar, men i samma stund de sätter sin fot på båten är det som om de glömt vilka de är, var de kommer ifrån och vad de har för uppdrag. Och Titanic ångar ut på havet.

I korta effektivt berättade får vi hela den spännande historien berättad för oss ut passagerarnas eget perspektiv. Författaren har gjort ett gediget grundarbete och boken är full att intressanta detaljer om båten och människorna som arbetade och reste med den,

För den vuxne läsaren, med kunskap om Titanic-olyckan presenteras kanske inget nytt, men jag tycker om hur det förpackas, för det är inte lätt att förpacka fakta i en skönlitterär text utan att det känns lite krystat. Här behålls spänningen hela tiden. För även om man vet hur det går med båten, så följer jag människorna med andan i halsen och det här är en riktig nagelbitare!

Jag ser fram emot att få introducera dessa böcker för mina barn när de blir lite äldre.


Tack Ulrica för den fina recensionen :-)

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

Idag är rubriken "Rörigt värre" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

4 kommentarer:

 1. Åh vilken fin recension. Blir onekligen sugen på att gräva ner mig i dina böcker!

  SvaraRadera
 2. Hej Stina

  Tack, det var roligt att höra. Du får gärna skriva och berätta vad du tycker om boken du väljer att läsa, eller de böcker du väljer.

  De flesta finns på biblioteket både som vanlig pappersbok och ebok :-)

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Jag inser mer och mer att det inte räcker att läsa en eller två eller tre av dina böcker. Det är som Harry Potter: man vill läsa alla!

  SvaraRadera
 4. Hej Eva

  Härligt att du känner så. Tack!

  Ha en fin påskhelg!

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!