Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 maj 2015

"Det känns som om du själv är där!" Skräckresan med Titanic


Har fått ännu en fin recension av Skräckresan med Titanic. Den här gången är det bibliotekare Marianne Toftebjörk som har recenserat boken.Skräckresan med Titanic av Kim Kimselius
"I Kim Kimselius andra bok i serien Theo- och Ramonaäventyr, reser de med den magiska Månstenens hjälp tillbaka till år 1912. Närmare bestämt till den vecka i april, då fartyget Titanic började sin jungfrufärd i Southampton, för att några dagar senare gå på ett isberg i Nordatlanten. Det osänkbara fartyget sjönk med över 2000 människor ombord. 


Ramonas idé i början av boken är att resa tillbaka i tiden till Titanic för att kunna förhindra katastrofen.  Theo tycker också att det är en bra idé, men känner ändå en viss oro. Men Ramonas entusiasm och vetskapen om att Månstenen kan föra dem hem igen när de vill, lugnar honom.  I nästa sekund står de på Titanics däck. Kajen vimlar av folk som ska med båten och runtomkring dem springer bärare omkring med bagage. Theo och Ramona tittar på varandra. Deras vanliga kläder är utbytta mot kjol och kavaj och ringarna på deras fingrar visar att de är gifta! Både Ramona och Theo börjar långsamt glömma varför de är där. Minnet av livet i Sverige börjar suddas ut. Båda oroar sig för att de inte kommer ihåg någonting.  De kommer inte ens ihåg bröllopet! Men alla intryck ombord på båten får dem att nyfiket vandra runt och kika in överallt där de kommer åt. 

De ser förväntansfullt fram emot resan och ankomsten till New York. De minns inte längre att de kommit dit för att förhindra katastrofen. Hur ska det gå? Ska de själva sjunka med Titanic? Kommer de någonsin hem igen?


Det här är en spännande och medryckande bok där fakta och fantasi varvas på ett smidigt, nästan omärkligt sätt.  Livet och miljön ombord på båten är levande beskrivet. Det känns som om du själv är där och upplever samma äventyr som Ramona och Theo. 

Läs den!"

Bibliotekarie Mariann Toftebjörk/ Skolbibliotek Uddevalla

Tack för den fina recensionen Mariann :-)

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!