Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 30 juni 2015

Invigning av Berättarfestivalen i Vikingabyn Valhamra

 Berättarfestivalen i Blekinge invigdes i Vikingabyn Valhamra 28 juni 2015

Det blev en mycket trevlig söndag, när jag hade fått i uppdrag att vara med och inviga Blekinge Berättarfestival, Berättelser under Eken. Här kan du se hela programmet för berättarfestivalen, en härlig samling evenemang.

Eftersom invigningen skedde i Vikingabyn Valhamra hade jag fått i uppdrag att berätta lite om vikingatiden och läsa ur min bok Vikingaträl. Dessutom spelade några entusiaster upp det kapitlet jag läste. På övre bilden ser du "Theo och Ramona", Svea Strömberg och Sigge Helgesson. De hade fått låna en av mina Bernersennenhundar, eftersom även Pluto var med i det här kapitlet och i hela boken.

Tack vare det fina vädret hade ett femtiotal personer kommit och satt i gröngräset medan de lyssnade och såg skådespelet spelas upp.


Medan alla hälsades välkomna satt "Theo och Ramona" instängde i huset bakom mig.

Tyvärr såg jag inte så mycket av skådespelet och är tacksam att Jan fotograferade alltihop. Det ser ju riktigt dramatiskt ut! Innan det här skedet hade barnen rymt ut ur huset och sprungit iväg på området, jagade av väktarna. Något som gillades av publiken.
Medan jag läste spelade instrumentmakaren Åke Egevad på sina historiska instrument. När jag var klar med min föreläsning/uppläsning tog Åke vid och berättade om vikingatida instrument och "Ramona" fick hjälpa till att spela.

Åke var fantastisk och fick fram ljud ur i stort sett allt. Dessutom hade han en skämtsam ton som fick oss alla att skratta.

Det var en annorlunda kväll, som bröt av sorgen och skrivandet på ett positivt sätt.

Glöm nu inte kika in på Berättelser under Ekens härliga program. Jag blev själv sugen att vara med på flera av aktiviteterna, men jag gör bäst i att fortsätta skriva på TudorRosen Kampen om makten för att få boken klar i tid. Livet har ju kommit i vägen flera gånger det här året, vilket har fördröjt boken.

Jag går i väntans tider. Antingen denna veckan, eller nästa kommer Sveriges Pompeji - Sandby Borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet ifrån tryckeriet. Ska bli oerhört roligt att hålla böckerna i min hand och sätta dem i bokhyllan bland alla andra böcker.

Dessutom håller jag skrivarkurs nästa vecka och även veckan därpå. Ser fram emot att träffa alla deltagarna, inspirera dem och själv bli inspirerad.

Älskar att vara författare!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!