Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 december 2015

Boktips Huset på udden av Agatha Christie

Huset på udden av Agatha Christie

Jag samlar på Agatha Christie och har nästan alla hennes böcker. Jag hade inget minne av att jag hade läst den här boken, men när jag började lyssna på den insåg jag att den fanns någonstans där, långt bak i minnet.

Agatha Christie gör mig aldrig besviken, inte heller med denna bok. Hennes pusseldeckare har inspirerat mig i mitt eget skrivande, även om jag inte skriver deckare. Jag tycker om hennes raka, enkla språk som trots sin enkelhet lyckas trollbinda läsaren och hålla en fången ända till sista raden. Så även denna gång.

Agatha Christie är en mästare på deckare. Läs boken!


Om boken
Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det.Huset på udden utkom år 1958 och är Agatha Christies personliga favorit. Till skillnad från hennes klassiska pusseldeckare är detta en psykologisk thriller där hon utforskar mänskliga själsdjup och vad som kan driva en människa till mord.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk. 

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram. 

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

5 kommentarer:

Ann Holmberg Elisson sa...

Jag älskar Agatha! Läste hennes böcker som 12-13-åring och gladde bibliotekarierna genom att släpa hem 2-3 böcker i veckan, minst. Har läst alla minst tre gånger, men denna har jag visst missat, för jag känner inte igen intrigen...

Tur jag har en syster som är bibliotekarie, hon kan nog snoka upp den :)
Tack för upplysningen och kram på dig!

Anna-Lena Kindstrand sa...

Jag samlade på Agatha Christie i min ungdom, men har långt ifrån alla böcker hon skrev. Det var väldigt länge sedan jag läste någon av böckerna, men nu blev jag sugen på att damma av någon gammal bok igen :)

Kram Anna

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ann

Jag har samlat på henne sedan ungdomen, men det tror jag att jag skrev ovan. Hade inte heller sett den här.

Kram KimHej Anna-Lena

Ja, läs henne igen. Hennes böcker håller fortfarande!

Kram Kim

Mia sa...

Började läsa Christie i tidiga tonåren, det var hon och Ed McBain som gällde. Gillar filmatiseringarna med Geraldine McEwan och David Suchet också. Christie håller än!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Mia

Ja, Christie håller verkligen fortfarande. Såg en av hennes filmer igår och jag njuter. Så svårt att lista ut mördaren, så många ledtrådar. Härligt!

Kram Kim