Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 1 december 2015

TudorRosen Kampen om makten Perfekt kombination av äventyr, romantik och historia

 TudorRosen - Kampen om makten
Perfekt kombination av äventyr, romantik och historia, alla tre i varsamt övervägd dos!Fristående bok i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.

I och med 20:e boken i Theo och Ramonaserien har Kim M Kimselius hittat ett vinnande tidslöst koncept med nya och spännande vändningar i varje bok. Än en gång följer vi med dessa äventyrslystna trolovade ungdomar på en oväntad, hissnande resa. 

I boken får vi följa flera av Tudorsläktens regenter och deras samtida. Vardagens lunk blandas med spännande händelser och överraskande vändningar. Vi får känna av kungafamiljens misstänksamhet och väluppbyggda spionnätverk, hovdamernas avundsjuka och 1400-talets kamp mot sjukdomar och oliktänkande. 

Theo och Ramona som under seriens gång har gått från att vara nära vänner till att bli trolovade, tar med sig inte helt okomplicerade känslor in i detta äventyr. Kommer deras vägar att mötas? Och kommer de någonsin få chansen att bli sams igen?

Boken är en perfekt kombination av äventyr, romantik och historia, alla tre i varsamt övervägd dos som tilltalar ung som äldre. Vem var egentligen Henrik den VII? Var svettsjuka verkligen farligt? Vad är en baldakin? Som alltid avslutas boken med en fullspäckad faktadel för den vetgirige. Om inte annat får man en blodad tand att lära sig mer…

Kim M Kimselius böcker tar en alltid med på en resa som resulterar i ny kunskap och önskan efter ytterligare ett nytt äventyr. Med riktiga historiska händelser som grund till böckerna, är de även en ypperlig resekamrat för äventyrslystna resenärer som vill bege sig ut i världen i Theo och Ramonas spår. 

Oavsett om boken blir en trogen resvän, eller kompisen du delar en kopp varm choklad med i soffan, har du en otrolig resa framför dig! God läsning!


 Jessica Pettersson


Tack Jessica för den mycket fina recensionen av TudorRosen Kampen om makten. Blir oerhört glad för dina ord.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!