Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 25 december 2015

Boktips Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

 
Ljuset vi inte ser av Anthony Doer

En gripande skildring av Andra Världskriget ur en blind flickas synvinkel. Det är en berättelse som håller mig fast genom hela boken. Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind när kriget bryter ut. Hennes pappa bygger modell av staden för att hon trots det ska kunna ta sig fram. Då kommer tyskarna...

I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker. Han är enastående duktig på att reparera radioapparater. Han har två alternativ, att arbeta i kolgruvan eller gå med i Hitlerjugend.

Tillsammans med sin far måste Marie-Laure fly från det ockuperade Paris, samtidigt som Werner skickas på ett hemligt uppdrag. I Saint-Malo möts de båda ungdomarna medan staden förintas av bomber runt dem.

Att se kriget ur Marie-Laure synvinkel, se hur hon kämpar mot eld, sönderbombade hus, människors förakt, det griper verkligen tag i mig. Att få följa Werners kamp mot ett godare liv, samtidigt som han tvingas utföra saker i de ondas kamp, det ger hopp om att godheten segrar över det onda.

Efter att ha skrivit två böcker om andra världskriget, På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa, kan jag en hel del om andra världskriget. Den här boken gav mig nya synvinklar på kriget. Läs den!!!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.