Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 10 februari 2016

Kim M Kimselius är en ikon i egenutgivarkretsar

Jag har blivit intervjuad på många sidor och bloggar. Här är det Kristina SvenssonFörverkliga din bokdröm som har intervjuat mig. Att bli kallad ikon i egenutgivarkretsara känns stort. Tack, Kristina! Nedan kan du läsa hela intervjun.


Kim M Kimselius är en ikon i egenutgivarkretsar, få (ingen?) har hållit på så länge och gett ut så många böcker på egen hand. Kim är också generös och delar gärna med sig av tips. Sedan förra intervjun för två år sedan har hon gjort en stor förändring som ökat hennes försäljning.
lennart och kim-17
Lennart Guldbrandsson och Kim M. Kimselius i Göteborg inför bokmässan 2015.

Skulle besvara frågor - blev tjock skrivhandbok
Att hitta glädje i skrivandet skrev jag efter att ha gett ut boken Att skriva med glädje och startat en facebooksida där folk kunde ställa frågor till mig, där jag lämnade skrivtips och tipsade om skrivtävlingar, ja allt som har med skrivandet att göra.

Utifrån alla de frågor jag fick började jag fundera på en ny skrivbok. Därför blev Att hitta glädje i skrivandet nästan dubbelt så tjock som den första skrivboken. Jag ville besvara alla frågor, dessutom har jag så mycket att förmedla inom skrivandet efter mina 18 år som etablerad författare och 13 år som egenutgivare.

Jag älskar att skriva och vill dela med mig av glädjen till andra som skriver. Det skrivs så mycket om skrivandets vedermödor i de olika facebookgrupperna för författare, i tidningar och i författarintervjuer. För mig är skrivandet ren glädje, ett sätt att fly från allt elände som sker i världen. Jag vill få andra att känna samma sak.

Nu håller jag på att redigera Att skriva med glädje, som har sålt slut och kommer ut i nyutgåva 2016-2017.Säljer fler böcker med ny distributör
När jag startade som egenutgivare hade jag inte så många titlar. Då var det enkelt att ha böckerna hemma och att sköta distribueringen av dem. Allteftersom jag skrev fler och fler böcker fylldes hemmet och det blev övermäktigt. Då skaffade vi plats på ett lagerhotell i Nättraby utanför Karlskrona, Selo. Det fungerade i många år, men jag skrev ännu fler böcker och börjar närma mig ett 40-tal titlar, till slut var även det ohanterligt. Böckerna anlände till lagerhotellet, men vi hämtade hem böcker och skickade fortfarande hemifrån. Det var många böcker som gick iväg varje vecka. En dag fick vi beställning på 1000 böcker på en och samma gång. DET är många böcker att packa och skicka iväg.

När så centrala inköpsavdelningen hos Akademibokhandeln sa att det skulle underlätta betydligt om mina böcker låg på Förlagssystem, var det inget att tveka över. Maken, Jan, blev lättad. Distributionen hade varit ett tufft arbete för honom de senaste åren. Dessutom kunde vi aldrig åka bort tillsammans. Han var alltid tvungen att vara hemma och ta hand om alla beställningar.
kimselius-8056
Kim M. Kimselius monter på bokmässan i Göteborg 2015
Vi märkte efter ett tag att försäljningen ökade tack vare att böckerna låg hos Förlagssystem.

Innan jag bestämde mig för vilken distributör jag skulle anlita pratade jag med bokhandlarna. Alla sa samma sak: Förlagssystem! Där fick de böckerna direkt de hade beställt dem. Hos Stjärndistribution kunde det ibland dröja en vecka innan den beställda boken kom. Flera bokhandlare valde att inte beställa boken om den låg hos Stjärndistribution. Självklart blev då valet av distributör lätt för mig.
Att distribuera böckerna hemifrån var roligt när det bara var ett fåtal titlar. Det var kul att se vart varje bok tog vägen, att paketera, lägga ut dem till lantbrevbäraren, vänta på DHLs hämtningar, köpa frimärken, förpackningar, se när de nya böckerna kom från tryckeriet. Just det där med att jag inte får se pallar av mina böcker saknar jag. Nu får vi beställa ett antal ex från tryckeriet eller Förlagssystem om jag vill se mina böcker. Inte riktigt samma sak.

Nu har vi haft Förlagssystem i ett år och det har gått över förväntan bra. I samband med att vi flyttade över böckerna dit var vi tvungna att höja priserna, eftersom flytten skedde i januari var det ingen som ifrågasatte prishöjningen på böckerna, det var ju årsskifte. Först var jag rädd att distributören skulle äta upp all vinsten, men så har det inte blivit. Det blir fortfarande pengar över för mig att trycka upp nya böcker. Jag siktar mot 100 böcker!


Vad är det bästa som hänt dig som författare senaste halvåret?
Det bästa som hänt mig som författare det senaste halvåret var att jag trots pappas död lyckades skriva en bok, TudorRosen kampen om makten, som fått enastående bra recensioner.

En annan sak var att jag höll seminarium på bokmässan tillsammans med Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson. Ett härligt samarbete som sått frö till nya gemensamma uppdrag.
Kristina Kim Lennart-8139
Kristina Svensson, Kim M. Kimselius och Lennart Guldbrandsson föreläser på Bokmässan i Göteborg 2015.
Stort tack Kim för denna uppdatering. Det här med rätt distribution är något som är viktigare än vad många tror.Det var Kristina Svenssons intervju. Hoppas du tyckte om att läsa den, det gjorde jag.


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

4 kommentarer:

 1. Klart du är en ikon och dessutom alltid frikostig med goda tips!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva

  Tack för de fina orden. Nu blev jag ännu gladare.

  Kram Kim :-D <3

  SvaraRadera
 3. Du är helt klart en ikon, och en stor förebild! :)

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Gabriella. Nu blir jag superglad.
  Kramar <3
  Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!