Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 mars 2016

Boktips Lögnaren av Nora Roberts

Lögnaren av Nora Roberts
Jag tycker om Nora Roberts böcker och hennes sätt att skriva. Däremot är jag inte så förtjust i hennes Harlequinböcker, för mycket kärlek, för mycket sex.

Lögnaren är inte en sådan bok. Det här är en riktig spänningsthriller. Medan jag lyssnar på boken försöker jag fundera ut vad det är som gör att jag drivs att lyssna vidare, trots att jag egentligen borde göra något annat. Jag lyckas inte hitta det, men en gåva är vad Nora Roberts har: hon fångar från första början och håller läsaren fångad ända till slutet. Att slutet dessutom är så nervkittlande att jag nästan inte står ut innan jag får veta hur det går, det är ännu bättre.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa.

Shelby Foxworth förlorat sin man i en tragisk olycka, där även hon och dottern skulle ha varit med om inte dottern hade blivit sjuk. Shelby har levt ett liv i lyx under de fyra år hon varit gift med sin man. Nu upptäcker hon att allt är en lögn. Det enda hon har är skulder, miljoner i skulder. När hon säljer av så mycket hon kan av hemmets bohag och mannens dyra märkeskläder hittar hon en bankfacksnyckel. Efter mycket letande får hon reda på vilket bankfack det går till. Där hittar hon flera id-kort med olika namn, men med samma foton, hennes mans.

När huset ligger ute till försäljning beger Shelby sig tillbaka till sin hemstad, tillsammans med sin treåriga dotter Callie. Här försöker hon hitta tillbaka till livet igen. Men den ena händelsen efter den andra får henne att inse att någon är på jakt efter henne och ute efter något som hennes make har. Något hon inte vet var det finns, men det bryr de andra sig inte om.

Med andra ord en riktig spänningsroman. Superbra! Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

4 kommentarer:

 1. Trevligt skrivet! Nu känner jag att jag borde skaffa den, trots att jag har minst en hylla olästa böcker.

  Jag funderar också på hur jag ska skriva bokrecensioner för att vara av värde för läsaren. Jag har valt att skriva för- och nackdelar med boken och för vilka jag skulle rekommendera den. Även lite om hur man kan ta till sig den. Det gäller fackböcker i mitt fall.

  Du skrev bra om vilka som bör läsa "50 genvägar till fettförbränning" av Fredrik Paulún. De som inte läst särskilt mycket kan ha behållning av den.

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Ja, jag kan varmt rekommendera boken. En av Nora Roberts bästa!

  Tack! Blir glad att du tycker om mina recensioner.

  Jag brukar inte lyfta fram nackdelarna, eftersom man som läsare inte har samma syn på vad som är dåligt i texterna. Därför berättar jag istället om allt positivt jag möter i böckerna.

  Lycka till med dina recensioner.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Kim!

  Jag borde ha preciserat mig. Jag menar att tala om vad inte ska förvänta sig av boken. Till exempel så är Leena Lehtolainens Snöjungfrun inte en pusseldeckare utan mera en relationsdeckare, då man får undan för undan en bild av de inblandade och deras liv tills mordet klaras upp. Hennes Jonakin onnellisena päivänä (Någon lycklig dag, ej översatt än) är inte en deckare utan en roman, men med ett driv som en deckare. Jag ville läsa vidare för att se hur det skulle gå för huvudpersonen.

  Poängen är att tala om mera vad det är för slag bok så att man kan välja enligt sina egna preferenser. Jag försöker skilja på fakta och värderingar.

  Per

  SvaraRadera
 4. Hej Per

  Ja, sådant är viktigt att berätta. Intressant också, efter jag har Sjöjungfrun på min läslista. Du gör rätt i som skiljer på fakta och värderingar. Toppen!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!