Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 mars 2016

Stockholms Litteraturmässa 2016

Nu har Stockholm fått en egen litteraturmässa 

Stockholms litteraturmässa äger rum för första gången på Kulturhuset Stadsteatern den 15–16 april 2016. Den ska bli en årligt återkommande mässa med litterärt fokus som lyfter fram den mångfald av förlag och tidskrifter som finns i Sverige. Initiativtagare är Lina Rydén Reynols, redaktör på Albert Bonniers Förlag, och Martin S. Halldin, förlagschef på Bokförlaget ETC. Evenemanget genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. 

I april nalkas våren, och med den ett nytt litteraturevenemang. Den 15–16 april arrangeras Stockholms litteraturmässa för första gången på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Evenemanget inleds på kvällen fredagen den 15 april. Det blir bar och mingel i Foajé 3, samt läsningar och samtal med Alejandro Leiva Wenger och Hanna Riisager. Invigningen är öppen för allmänheten.

På lördagen den 16 april öppnar utställningsverksamheten. Under hela dagen pågår programverksamhet parallellt på tre av Kulturhuset Stadsteaterns scener (Foajé 3, Biblioteket Plattan och Biblioteket Film och musik). Programpunkterna innehåller allt från författarsamtal med internationella gäster och samtal om litteraturkritik till aktiviteter för barn och unga. Bland de medverkande finns bland andra Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean, Maja Lee Langvad, Ying Chen, Ann Jäderlund, Vanna Rosenberg, Joakim Medin, David Norlin, Viola Bao, Jessica Schiefauer, Gabriel Itkes-Sznap och Jila Mossaed.

– Programmet har utformats tillsammans med utställarna, och det har skapat både en stor bredd och hög kvalitet, säger mässans initiativtagare Martin Halldin och Lina Rydén Reynols.

Lava och Rum för barn kommer också att ordna egna evenemang i samband med mässan.

– Tanken är att det ska märkas i hela huset att litteraturmässan pågår.

I Hörsalen kan besökarna botanisera bland bokbord där 60 förlag och tidskrifter från hela Sverige presenterar sin utgivning.

– Det är fantastiskt roligt att intresset från utställarna varit så stort. Vi hade kunnat boka in dubbelt så många om det funnits plats, säger Martin Halldin och Lina Rydén Reynols.

Stockholms litteraturmässa är gratis för besökarna, vilket är viktigt, menar Martin och Lina.

– Det är en av idéerna med mässan. Vi har ett litterärt fokus, och vill vara tillgängliga på det sättet att det ska vara lätt att ta sig till mässan samt att den ska vara öppen för alla. Kulturhuset Stadsteatern som ligger mitt i City vid T-Centralen och huserar så många olika verksamheter är den perfekta platsen för ett sådant evenemang – vi är mycket glada över vårt samarbete.

Hela programmet och en lista över alla utställare finns på www.litteraturmassan.seLåter det som något för dig? Hade jag inte varit uppbokad redan skulle det ha varit kul att vara där. Kanske nästa år :-)

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!