Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 10 mars 2016

Vad kostar det att anlita en lektör?

Många frågar mig vad det kostar att anlita en lektör. Jag har pratat om det tidigare under tråden Lektörer. Här är ytterligare ett exempel, det är Lennart Guldbrandsson på ElementX, som förutom lektör även är spökskrivare. Jag låter Lennart berätta själv.


Vad kostar det att anlita en lektör?
Precis som de flesta andra lektörer beror kostnaden för mina lektörstjänster på hur detaljerade rekommendationer du vill ha.

Lilla paketet
Jag läser hela din text och analyserar den med olika dramaturgiska verktyg. Du får omkring 2 sidor med kommentarer om din text. Huvudsakligen fokuserar jag på textens största problem och vad du kan göra åt dem. Det lilla paketet passar utmärkt för dig som redan har arbetat med texten under lång tid och vill veta vad du kan göra för att vässa den extra mycket.
Pris: 3600 kr, inklusive moms 25%

Stora paketet
Jag läser hela din text och analyserar den med olika dramaturgiska verktyg. Du får mellan 8 och 13 sidor med kommentarer om din text. Här går jag verkligen in på djupet på textens strukturer och element, så att du får en mycket bättre bild av vad ditt nästa steg ska bli. Det stora paketet passar bäst för dig som nyligen har börjat, har en förstaversion och inte vet vad du ska göra härnäst, eller har stora problem som du behöver hjälp med.
Pris: 4800 kr, inklusive moms 25%

Skräddarsytt
Skräddarsytt är inte alltid dyrare inom lektörsbranschen. Dina behov kanske är mindre än det lilla paketet eller på något annat sätt avviker från mallen. Sådana projekt är oftast intressanta och jag tar mig gärna an udda utmaningar. Du kan alltid lita på att jag skickar dig vidare om jag tror att någon annan skulle passa dig bättre.


Varför ska man skaffa en lektör?
Naturligtvis finns det en njutning i att kunna säga att man har gjort allting själv med sin text, från ax till limpa, men resultatet blir så mycket bättre om man är flera som hjälps åt.
Men vem ska du välja?
  • En vän eller familjemedlem är kanske gratis, men läser mest för att vara snäll och saknar oftast både den teoretiska och praktiska bakgrunden för att kunna ge dig hjälp.
  •  
  • En lektör har erfarenhet och utbildning nog att se var du behöver vässa texten. Han eller hon kommer med konkreta råd om hur du bär dig åt. Det ökar dina chanser att bli antagen av ett förlag eller att texten når sin fulla potential.
  •  
  • En riktigt duktig lektör gör allt det, men gör dig också till en bättre författare. Han eller hon ger dig verktyg som du kan använda gång på gång, stärker ditt självförtroende och tränar ditt omdöme så att du är bättre rustad för nästa, och nästnästa, text.


Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.