Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 17 maj 2016

Webinariet Författare från dröm till verklighet frågor och svar

Webinariet Författare från dröm till verklighet


Nu  har jag hållit mitt andra webinarium Författare från dröm till verklighet i samarbete med Marie Hagberg och Hjälp en journalist. Jag är överväldigad över all respons jag fick av de som lyssnade.

Lite otäckt var det den här gången, eftersom jag bara såg en svart skärm och ingen chatt, därför kändes det som om jag talade rakt ut i tomma intet när jag stirrade på den där svarta pricken högst upp på datorn.

Jag märkte att det gjorde mig nervös och jag pratade fortare än normalt, men det kanske bara var bra, för då blev det mer tid över för frågorna, som jag ändå inte hann svara på. Därför tänkte jag göra det här och nu:

Kan man få en länk till dina sommarkurser?
Självklart! Det skulle vara roligt om flera av de som lyssnat på dagens webinarium kom på mina skrivarkurser. Vi skulle ha så mycket gemensamt! Här hittar du Kim M Kimselius Skrivarkurser på sommaren. Kommer ett längre blogginlägg om det imorgon också.


Kan man gå dina skrivarkurser på distans?
Ja, det kan man. Det är en kortare version av sommarkursen. Distanskursen hålls i tidningen Skrivas regi. Här hittar du distanskursen  Hitta glädje i skrivandet.

Du köper tjänsten när det gäller grafisk formgivning av omslaget förstår jag. Vilka andra tjänster köper du in? Korrekturläsning? Grafisk formgivning, typografi?
Nej, jag köper inte in grafisk formgivning av omslaget, bara själva omslagsillustrationen. Formgivningen gör jag själv, precis som typografin. Däremot köper jag in korrekturläsning. Det är lätt att bli blind för sina egna fel, en utomstående korrekturläsare är ett måste!

Mitt förlag begär 6.000 kronor för att jag ska få vara med på Bokmässan. Är inte det lite för mycket? Tusen tack för dina tips! Du är jättefin!
Det tycker jag låter mycket om du ska vara delaktig i en monter. Här ser du priserna för en monter på Bokmässan i Göteborg. Grovt beräknat kostar en egen monter 6.000-7.000. Tack så mycket :-)

En positiv refusering av förlag, finns det hopp hos det förlaget om man redigerar enligt deras synpunkter?
Absolut! Om förlaget har tagit sig tid att kommentera ditt manus, då tycker de om det. Gör bearbetningen efter deras kommentarer. Ligg lite på manuset, läs det igen och bearbeta det ännu en gång. Sedan är det dags att skicka in igen. Kanske till två förlag samtidigt?

Jättespännande att lyssna på dig och din resa. Jag skriver sagoaktiga berättelser för vuxna, vilket förlag skulle du rekommendera att jag skickar till? Något speciellt man bör tänka på när man skickar in? Inte läst dig än, men låter verkligen som böcker för mig! :-)
Tack så mycket! Det bästa sättet att hitta ett förlag som passar både dig och dina böcker är att gå till antingen bokhandeln, eller biblioteket, och titta på den typ av böcker du skriver. Kika i boken vilket förlag som har gett ut den. Där står oftast adress till förlaget. Här hittar du kontaktuppgifter till i stort sett alla svenska bokförlag.

Är du mycket aktiv i sociala media?
Ja, det är jag. Har tidigare hållit ett webinarium tillsammans med Marie Hagberg och hjälp en journalist om just marknadsföring på sociala medier. I oktober beräknar vi att jag ska hålla ett nytt webinarium om marknadsföring. Vet att det är många som ställer just den frågan. Jag finns på de flesta sociala medier och har samma namn på alla för att folk lätt ska hitta mig. Kan rekommendera dig att ha en blogg, Facebookkonto, Twitterkonto, Instagramkonto, Google+ och gärna LinkedIn också.

Hur många böcker hade du gett ut innan du började ge ut på eget förlag?
Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen häxa hade tillsammans sålt i 32.000 ex de första månaderna.

Tror det var alla frågor jag inte hann besvara under webinariet. Har du fler får du gärna hör av dig. De flesta frågor får du svar på i mina skrivböcker Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet.

Tack för alla era underbara kommentarer. Här är några av dem:
Tack Kim för ett mycket givande föredrag
Tack Kim mycket lärorikt!
Tack Kim för ditt passionerade sätt att prata!
Tack Kim för en givande timme!
Toppenbra, STORT Tack!
Väldigt givande webinarie.
Jättebra webinar, stort tack!
Stort tack för intressant webinar.
Idag lyssnade jag på ett webinarium med författaren Kim M Kimselius och blev otroligt inspirerad så nu kliar det i fingrarna att sätta igång med nästa bok!

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!