Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 27 augusti 2016

Ännu hänger sommaren sig kvar

Ännu hänger sommaren sig kvar
Under nästan en vecka har vi haft besök av våra Nya Zeeländska vänner som vi inte har träffat på 27 år. Mötet med dem den gången resulterade i tre böcker: Kimberlie Äventyr på Nya Zeeland, Kimberlie Ett nytt liv, Kimberlie Främlingar. Tracy skrattade gott när jag nämnde att hon var med i böckerna.

Tillsammans med våra Nya Zeeländska vänner har vi besökt Kalle på Spången, Simrishamn, Kungagraven och mycket annat. Men idag tänkte jag ta dig med till Glasriket. Det var många år sedan jag var i Glasriket och jag valde ut fyra olika glasfabriker. Den första vi besökte var Skruv. Sedan blev det Glasfactory där vi fick se glasblåseri.

 Här är det Tracy som hängivet tittar på när glasblåsaren gör sitt.

Tyvärr gick glaskonstverket i två bitar när glasblåsaren stack in det i värmen. Vi körde vidare till Pukabergs glasblåseri.

Som sista anhalt blev det Kosta. Där njöt vi av fantastiska glasskulpturer.

De här ballongerna fängslade mig och jag önskade att jag hade haft både pengar och plats att köpa dem. Vilken lycka för den som blir ägare till dem här.

Den här kon var stor och mäktig.

 Här sticker glaskonsten ut från väggarna.

Vi hade beräknat att ha gott om tid, eftersom det stod att glasfabriken inte stängde förrän 20.00. Tyvärr stängde museet 16.00 så det blev lite stressigt, men tack och lov lät den anställda oss vara kvar tills vi hade hunnit se hela utställningen.

De här änderna var så fina, de gör sig inte alls på foto, men i verkligheten var de något alldeles extra.

Den här guldskulpturen var ljuvlig och Tracy förälskade sig i den. Hon har både råd och plats, så kanske kommer den att hamna på Nya Zeeland.

När museet hade stängt gjorde vi en tur i butiken. Champagneglasen var läckra.

Att Sverige visade sig från sin allra bästa sida var inte något som man förväntar sig i slutet av augusti, men vi hade tur med vädret och sommartemperaturer, med mellan 25-30 grader varmt. Perfekt för nyazeeländarna.

Det här var min allra första semester på drygt ett år och jag njöt. Jag lyckades varva ned så mycket att jag bestämde mig för att fortsätta ha semester tills kylan och regnet anländer igen. Tja, iallafall till idag, lördag, då jag föreläser i Eslöv. Kanske vi ses?

Njut av livet! Det gör jag.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester