Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 8 augusti 2016

Det slår aldrig fel...

Det slår aldrig fel...
Efter att ha pressat mig i månader och fått iväg fem böcker på två veckor, var det äntligen dags att varva ned, bara vara, promenera, springa, yoga, läsa...

Då slår febern till och jag blir helt utslagen. Det är vad som gäller idag. Jag har släpat mig uppför trapporna till skrivarlyan för att skriva det här inlägget. Svetten rinner om mig och allt jag gör blir helt fel. Skulle klippa upp påsen till kattmaten och klippte mig i fingret istället... Höll på att ge katterna min smoothies istället för kattmaten...

Den här febern brukar som tur är inte vara mer än tre dagar, om det nu är den febern. Jag fick den i samband med min Mexikoresa. Ingen bacill jag fick där, utan på planet till Mexiko, influensa. Vilket gjorde att jag med hög feber tog mig runt och klättrade på tre stora pyramider och pressade kroppen långt över vad som egentligen var möjligt.

Här ser du mig på väg uppför pyramiden, figuren i ljus överdel, längst ned av alla klättrarna. Ungefär där stannade jag och trodde jag höll på att dö. Det kändes som hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Jag hade närmare 40 graders feber, men upp skulle jag. Det var därför jag hade rest till Mexiko.

Här har jag kommit till toppen och står på "världens tak". Helt slut, men stolt över mig själv. Aldrig hade jag kunnat ana vad min prestation skulle föra med sig.

Det resulterade i tio veckors sjukdom när jag kom hem, två lunginflammationer och två gånger som jag var nära döden, eftersom kroppen var på väg att kollapsa. Alltsedan dess återkommer den här tredagarsfebern, när jag tränat för mycket, när jag kopplar av för mycket, när livet pressar på alltför mycket.

Ska krypa i säng igen. Eller rättare sagt, lägga mig på altanen i skuggan under den stora eken i min mjuka sköna vilstol och lyssna på en bra bok. Förmodligen med kattungarna i knät, Tudor vid fötterna och Grynet på bordet bredvid.

Ber om ursäkt om texten inte är den allra bästa, eller om den är full av stavfel, är glad att jag orkade skriva den.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester