Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 16 oktober 2016

"Du ska vara glad över att du får ta del av 10 misstag författare gör"

"Du ska vara glad över att du får ta del av 10 misstag författare gör"

Iréne S. Räisänen på Skrivarsidan har recenserat boken 10 misstag författare gör. Det är första gången jag skriver en bok tillsammans med någon, att då få fina recensioner och lovord om boken gör mig mycket glad. Jag kommer definitivt att skriva fler böcker i den här konstellationen: Tre hattar.


Nedan kan du läsa Irénes recension. Kika gärna in på Skrivarsidan. Där hittar du många bra skrivtips.


10 misstag författare gör


10 misstag författare gör av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, Roslagstext

En författare, en bokutgivningscoach och en lektör delar med sig av sina egna erfarenheter. Det första och kanske största misstaget är att tro att det bara finns tio misstag vi författar brukar göra. Som du förstår använder sig författarna av bland annat humor för att varna dig som kanske är i inledning av din karriär som författare.

Alla tre har mångårig erfarenhet av att själva ge ut sina böcker. Du ska vara glad över att du får ta del av den. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika de fallgropar som finns för alla författare och i förlagsbranschen.


10 misstag författare gör. Huvudrubriker som Lägger tid på fel saker och Är rädd för kritik ger fler än mig en spark i baken. För du får inte bara veta vad som är ett misstag utan också hur du kan åtgärda det. Rubrikerna är lockande vilket får mig att knappt kunna lägga min iPad ifrån mig.

Boken befinner sig mitt i den tid vi lever nu. Den tar upp hur vi författar kan använda dagens teknik för att göra böcker, e-böcker och marknadsföra dem via sociala medier. Det gör att den också snabbt riskerar att bli inaktuell. Fast det är ju lätt att uppdatera och hålla en e-bok i takt med tiden. Något jag förväntar mig att de tre författarna kommer att göra.

Det här en bok för alla som är på gång att starta sin författarkarriär, eller som redan gett ut en och annan bok, har glädje av. Själv läser jag, skrattar och får i nästa stund en tankeställare. En personligt skriven bok som borde stå i alla (egenutgivande) författares bokhylla.

Tyckte om slutklämmen på Irénes recension "En personligt skriven bok som borde stå i alla (egenutgivande) författares bokhylla." Tack för den fina recensionen Iréne.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här2 kommentarer:

Marina sa...

Kul idé att skriva en sådan bok och det är helt säkert en bok som kan vara användbar i många sammanhang, även om man inte planerar just att ge ut en bok!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Marina

Ja, vi fick seminarietid i det här ämnet på bokmässan och tyckte det var kul om det blev en bok av det också. För vi hade betydligt fler än 10 misstag att berätta om.

Bamsekram <3