Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 oktober 2016

Skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan

Skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan

Lördagen den 15 oktober 2016 höll jag skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona. Under alla år har jag gått mängder av kurser hos vuxenskolan, men jag har aldrig hållit någon hos dem. I lördags var det premiär. Sju mycket inspirerade och skrivsugna kom.

Jag blir lika förvånad varje gång över hur duktiga alla är på att skriva. Dessutom går de igång på övningarna jag ger dem och skriver för fullt. I slutet av dagen läste de upp berättelserna de skrivit under skrivarkursen. Så bra!

På skrivarkursen fick jag frågan "Hur är det att vara kändis?" Nu ser jag mig inte som någon kändis, så det kändes inte bekvämt att svara på den frågan.


Lever på sitt författarskap, tidningen Sydöstran
När jag kom hem var det första maken sa att de hade pratat om mig på nyheterna. Att jag och Ulf Nilsson var de enda Blekingeförfattarna som kunde leva på vårt författarskap. Sedan slog jag upp tidningen jag köpt på vägen hem, där stod samma sak, samt ännu en artikel om mig och skrivarkursen jag just hade hållit. Kanske jag är lite kändis ändå...

Författarkollegan Torsten Bengtsson sa så här: "Klart du är kändis för publiken. Men för oss i branschen är du inte bara kändis utan en inspiration, en vägvisare, en lysande stjärna, ljuset i slutet av tunneln och den ouppnåeliga dröm vi alla strävar efter i hemlighet."

Ord som värmer och gör mig tårögd. 
 

Så här tyckte skrivkursdeltagarna om kursen:
"En väldigt trevlig och inspirerande kurs och en upplevelse jag inte kommer att glömma." Felicia Lunn

"Mycket avspänt, men på ett tydligt krävande sätt; krävande att hitta lust. Tänker på citatet: 'a relaxed mind is a creative mind'." Anna Lundström

"Bra! Mycket inspirerande och matnyttigt!" Annica Lindh

"Positivt! Inspirerande! Roligt!" Lena Olsson :-)

"Tack för en jättebra dag. Hade knappt förväntat mig något av 'bara' en dag, men det gav mig mycket. Framförallt lite mod och inspiration att komma vidare." Anna Johansson

"En givande kurs. Rolig! Gav uppmuntran! Matnyttig!" Louise Behrendt

"Bra och väldigt motiverande kurs. Värt pengarna enligt mig." Mattias Karlsson.


Skrivarkurs 25 mars 2017 för Studieförbundet Vuxenskolan
Den 25 mars 2017 är det dags igen. Här kan du läsa informationen från Studieförbundet Vuxenskolan:

Att skriva med glädje - Kim M. Kimselius

Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och håller många skrivarkurser runt om i landet. Nu har du chans att gå en endags skrivarkurs för Kim i Karlskrona. Kim skriver med glädje och vill i skrivarkursen Att skriva med glädje, förmedla skrivglädje till dig.
I kursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar och dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.

Det spelar ingen roll vad målet med ditt skrivande är: att skriva om ditt liv, om din släkt, en deckare, roman, eller en faktabok. Kim har 19 års erfarenhet som etablerad författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt, noveller antagna i tidningar och en har fått litteraturpris. http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Så här skriver författaren Mariette Lindstein som gjort succé med boken Sekten på Dimön: “Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje.”

I kursen ingår Kim M. Kimselius bok Att skriva med glädje, fika och lättlunch. Är du allergiker så meddela det vid anmälan.

Om Kim:
Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island.
Kim har nu gett ut över 40 böcker.
Kim har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige.
Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”.

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius

Ort: Karlskrona
Kommun: Karlskrona
Veckodag: Lör
Tid: 09:00-16:00
Startdatum: 2017-03-25
Materialavgift:125 kr
Omfattning: 9 tim (*)
Samman­komster:1 gång
Platser kvar:11 (11)
Arrange­mangsnr:40672
Lokal: SV Karlskrona, Karlskrona, Ronnebygatan 9
* Studietimmar, en studietimme motsvarar 45 minuter.
Pris för denna studiecirkel/kurs: 1275 kr exkl materialavg
 


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!