Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 2 november 2016

Din värsta mardröm... Resa utan slut

Din värsta mardröm... Resa utan slut

Normalt brukar jag vara sur och grinig och jättetrött när det är tidsomställning. Lite lättare nu när man får tillbaka timman som stals i våras. Men vad de som bestämde inte tänkte på är att det tar lång tid att få djuren att ställa om sig. Detsamma gäller för mig. Jag som normalt går upp 05.00 bara för att jag vaknar av mig själv då, vaknade alltså 04.00 i måndags.

Istället för att ligga och vända och vrida mig och vara irriterad över att jag inte kunde sova, gick jag upp och satte mig för att skriva. Bonustimma.

Eftersom Resa utan slut som ligger på Wattpad inte prioriteras i första hand när jag håller på med en Theo och Ramonabok, blev det den som först dök upp i huvudet. Ja, egentligen var det den som fick mig att gå upp med ett leende för flera kapitel fanns där plötsligt.

Eftersom jag skriver Huller-om-buller, alltså inte i den ordning kapitlen kommer i berättelsen/boken kunde jag bara publicera ett av alla de kapitel jag skrev imorse.

Älskar att skriva den här boken. Helt annorlunda mot allt annat jag har skrivit. Jag utmanar mig själv och det känns så bra. Blev du nyfiken på boken kan du läsa Resa utan slut från början här.

Precis så kände jag när jag började på Mördande foto på Wattpad. Såg idag att den berättelsen nu har över 32.000 läsningar på Wattpad. Dessutom säljer den bra som bok.

Baksidestext till Resa utan slut:
Tänk att befinna dig på ett flygplan på 10.000 meters höjd, gå på toaletten och hitta en bomb där sekunderna tickar iväg. Din värsta mardröm. Är du hjälten som lyckas dra rätt kabel och genom det förhindra katastrofen? Det är något Mischa funderar över när hon ställs inför sin värsta mardröm.

Hittade just en kommentar till berättelsen: "Den här boken verkar jättespännande och som alltid skriver du med stor inlevelse så att det känns som om man själv faktiskt är där också." Wattpad/DenSkrivandeTjejen

Baksidestext till Mördande foto:
Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna. Marina vet att hennes mamma har förbjudit henne att lägga ut bilder på nätet. Marina har glömt varför. När de den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.

"Kära Dagbok. Jag skriver till dig igen, eftersom det idag har hänt något läskigt, sorgligt och samtidigt väldigt spännande. Men allra mest skrämmande. Så här var det..."

Nu kan jag bara hoppas att jag vaknar lika tidigt varje dag den här veckan. Tänk vad mycket jag kommer att skriva. Fast egentligen är det Mysteriet med Guldgubbarna jag skriver på just nu. Jag bara kopplar av med några av mina andra böcker ibland.

Jag skriver på!


 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

 1. Undrar hur bönder gör med den där timmen som hoppar fram och tillbaka? Tanken slog mig när alla katterna började vanka omkring och vänta på frukost. För de har ingen omställd klocka, bara den där naturliga, inuti kroppen. När de fått mat har jag också använt tiden till att skriva lite. Varje skrivstund har betydelse.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva

  Kanske de aldrig ändrar klockan på våren... Iallafall inte för djuren. Något jag ska ta fasta på till nästa vår.

  Ja, varje liten skrivstund för berättelsen framåt. Skriv på!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!