Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 4 november 2016

Något jag verkligen älskar...

Något jag verkligen älskar...

Jag älskar verkligen att hålla skrivarkurser. På bilden håller jag ett webinarium i Hjälp en journalists regi.

Känslan av lycka och glädje kom över mig när jag läste mina skrivkursdeltagares uppgifter på distanskursen. Tänk att det finns så många människor som skriver bra. Jag blir lika lycklig varje gång jag läser texter av skrivkursdeltagarna. Det är en ära för mig att lära känna dessa författare i sin linda, att se dem blomma upp, att glädjas över deras förlagskontrakt och därefter se dem lyckas ute i stora världen.

Här sitter jag och bläddrar i min bok Att hitta glädje i skrivandet, medan skrivkursdeltagarna på Färgargårdens sommarskrivarkurs gör sina skrivuppgifter.

Att hålla skrivarkurser är nästan lika roligt som att skriva själv. Det är inspirerande och givande. Under skrivkursdeltagarnas långa skrivpass kan jag skriva själv, eller läsa kursdeltagarnas berättelser.

Nu funderar jag på att ha en fjärde skrivkurshelg i sommar, eftersom jag redan har fått många anmälningar till sommaren 2017. Måste tänka igenom det noga, för det innebär att jag är uppbokad en hel månad med skrivkurser, fast... Jag tycker det är jättekul. Lite som att ha semester, även om jag arbetar långa dagar och stupar i säng när jag kommer hem. Att det ändå är avkopplande beror på att jag gör något annat som jag inte gör under resten av året. Dessutom får jag träffa nya skrivsugna människor varje sommar. Nuförtiden träffar jag vissa av dem år efter år, eftersom de kommer tillbaka för att lära sig mer.

Om du någonsin har gått en skrivkurs, eller hållit i en, förstår du vad jag menar. Att träffa likasinnade och få umgås med dem i flera dagar, det är något alldeles speciellt.

Nej, nu måste jag fortsätta skriva, blev så skrivsugen efter att ha läst distanskurselevernas  skrivuppgifter.

Ha det så gott!


 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer: