Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 9 december 2016

Boktips Arvsblod av Albin Hedström

Boktips Arvsblod av Albin Hedström


När jag kom till den här boken i min gigantiska recensionsbok kände jag inget sug efter att läsa boken. Omslaget var amatörmässigt och lockade inte till läsning. OBS! Det är inte det omslag som boken har nu. Det här omslaget är mycket mer spännande och proffsigt. Hade jag fått det i handen hade jag verkligen sett fram emot att läsa boken. Vilket jag tycker du ska göra.

För när jag öppnade boken och började läsa häpnade jag över hur proffsig texten var. Korrekt svenska. Personporträtten intensiva och färgstarka, jag lärde känna varje person in i själen. Miljöskildringarna fantasieggande och välskrivna. Att det dessutom var en mycket fängslande historia gjorde inte boken sämre.

När jag var nere i skrivarstugan och skulle koppla av en stund med att läsa den här boken, upptäckte jag till min fasa att tre timmar hade försvunnit. Berättelsen hade helt uppslukat mig. Men åh vilka underbara timmar.

Boken är på 466 sidor, vilket är en riktig tegelsten, ändå skulle den kunna ha varit längre, eftersom jag ville stanna kvar i den värld författaren, Albin Hedström, byggt upp inom mig.

Albin Hedström är utbildad lärare i historia och idrott. Arvsblod är hans debutroman. Den är egenutgiven och jag önskar att ett stort etablerat förlag får upp ögonen för boken, eftersom det här kan bli en riktig bästsäljare.

Det här är berättelsen om striden mellan två länder. Kejsar Merios är en hård och obarmhärtig regent, så även hans son, ja han är om möjligt ännu grymmare. I kriget dödas hela kejsarfamiljen i det förlorade landet. Men... Det går rykte om att ett av kejsarens barn har smugglats ut.

De olika folkslagen är kända för sin längd och hårfärg, vilket gör det svårt att dölja om man kommer från "fel" land.

De förlorande parterna vill inget annat än bli fria. När ryktet om att det finns en överlevare från kejsarfamiljen sprids, ger det hopp till de förtryckta.

Under tiden har en mystisk man, besatt av en uråldrig dikt, satt en plan i verket. En noga utarbetad plan för att bekämpa ondskan på kontinenten. Men går det verkligen att bekämpa ondska utan att till slut själv uppslukas av den?

Det är svårt att med några korta rader berätta en så väl sammansatt historia utan att förstöra överraskningsmomenten för läsaren.

Vill du ha en riktigt bra bok att försvinna bort i under julhelgen ska du definitivt läsa Arvsblod av Albin Hedström.

En av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Oväntade händelser och starka personer, gör det här till en mäktig berättelse som kommer att lämna spår efter sig in i framtiden. Läs den!Den får fem stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här