Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 3 mars 2017

Boktips Jakten på den perfekta puben av Kristina Svensson

Jakten på den perfekta puben av Kristina Svensson

Att recensera böcker av författare man känner är alltid svårt. Man vill inte ge boken ett dåligt betyg, ändå tvingas man ibland göra det. Jag är ärlig i alla lägen, oavsett vem det är som har skrivit boken. Därför blev Kristina Svensson lite nervös när jag lagt ut på Instagram att jag läste boken. "Hjälp!" blev hennes kommentar. Här kommer min ärliga recension av Jakten på den perfekta puben.

Det här är en bok som tar läsaren med till Wales, olika pubar och miljöer. Den lär dig också vad som gäller när du flyttar till ett nytt land. Vilka papper som behövs, hur du skaffar arbete, bostad med mera.

Boken utspelar sig i staden Cardiff och dess sköna omgivningar, som vi lär känna genom Kristinas humoristiska berättelser. Kristina börjar arbeta som vetenskapsinspiratör på Technical Science Center (TQ). En besöksattraktion med olika interaktiva experimentstationer. Hennes  huvudsakliga arbetsuppgift är att skriva manus och genomföra olika vetenskapliga föreställningar inför publik. Att läsa alla tankar som rör sig i Kristinas huvud innan hon ska utföra en ny arbetsuppgift, utan att egentligen veta så mycket om den, får mig att le och tänka "Kristina i ett nötskal".

Den författare jag har lärt känna är en person som har huvudet fullt av idéer och inte är rädd för att förverkliga dem, utan kastar sig in i nästa projekt utan en tanke på vad som kan hända. Hela boken genomsyrar författarens livsenergi, och viljan att klara det hon ger sig in på. Det är inte utan att jag ibland tänker på Peter Mayles bok Ett år i Provence. En bok jag älskade att läsa. Precis som den här.

Jakten på den perfekta puben tar dig med på cykelturer runt om i Wales och du får inte bara uppleva landskapet, utan även alla vedermödor som kan inträffa när du ger dig ut på okänd mark. Kristina har ett sätt att berätta så att det känns som om hon sitter bredvid och berättar just för dig.

En humoristisk bok om en plats på jorden som jag nu lärt känna lite bättre tack vare Jakten på den perfekta puben. Läs den!


Den får fyra stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Bookoutlet.se och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!