Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 mars 2017

Klara för boksläpp på litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona

Klara för boksläpp på litteraturfestivalen 
Bok och Hav i Karlskrona

Det är första året som litteraturfestivalen Bok och Hav anordnas i Karlskrona. Jag är övertygad om att det inte blir sista gången, för många stora författare har tackat ja och ser fram emot att komma till festivalen.

Eftersom jag har många böcker på gång ut vid den tiden, piskade jag på mig lite extra och kan nu släppa två böcker på Bok och Hav.

Morden på Färgargården

En av böckerna är Morden på Färgargården, där samtliga noveller utspelar sig i Blekinge, Eringsboda, i och runt 1700-talsgården Färgargården. Det är mycket vatten i berättelsen, därför passar boken alldeles utmärkt att lanseras på den här festivalen.

Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit tyst vittne till alla händelser. Bara skarpa ögon, flexibla hjärnor och flitiga pennor hos dessa utvalda skribenter, lyckades gräva fram berättelserna. Varje händelse i sig en juvel. Nu är de litterära dyrbarheterna samlade i skattkistan med namnet Morden på Färgargården.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.


10 tips för att leva på din kreativitet


Boken 10 tips för att leva på din kreativitet var tänkt att släppas på Bokmässan i Göteborg, men med lite piskande även där, har vi lyckats få boken klar för tryck betydligt tidigare än planerat. Därför släpper vi även den på litteraturfestivalen i Karlskrona, till glädje för alla de som längtat efter boken.

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?

Sagt om Kim: "Kim är en fantastisk förebild för alla blivande och varande författare."
Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”
Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”


Välkommen på boksläpp
Nu hoppas jag att ni är många som sluter upp, medförfattarna till Morden på Färgargården, författarkollegor, fans och alla andra litteraturintresserade, för jag är övertygade om att 12-14 maj kommer att bli en oförglömlig upplevelse. Ni kommer även att möta medförfattarna till 10 tips för att leva på din kreativitet, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, på boksläppet.

Hjärtligt välkomna! Exakt datum, tid och plats meddelas senare. Till dess får du nöja dig med att det kommer med största sannolikhet att bli den 13 maj, någonstans i Karlskrona.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!



Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!