Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 16 april 2017

En av Sveriges absolut skickligaste barn- och ungdomsförfattare Kim M Kimselius

En dag som gjord för att röja skrivbordet

På tisdag kommer en tidning hit för att göra Hemma-hos-reportage. På tiden att jag röjde upp bland alla tidningshögar, där jag medverkar i något reportage. Ett gigantiskt arbete eftersom jag inte har orkat ta hand om arkiveringen av tidningsartiklar sedan pappa dog 2015. Jag har bara hållit mig flytande.

Trots kristallsjuka, eller kanske på grund av den, tog jag mig tid att äntligen arkivera de gigantiska tidningshögarna. Tänk att jag har medverkat i så otroligt många tidningar under de här åren: Året Runt, Hemmets Journal, M-Magasin, Expressen och många, många fler. När jag sorterade tidningarna fastnade jag för nedanstående ord:
 "...en av Sveriges absolut skickligaste barn- och ungdomsförfattare. Även många vuxna hänförs av Kims fantastiska historiska äventyrsböcker." av Stefan Larsson Bas Blekinge 11 mars 2016

Så fint skrivet av journalisten, jag är oändligt tacksam för de orden.

Nu ligger alla tidningarna sorterade efter årtal. Här är en hög.

Här är en annan.

Något som gjorde oändligt ont i mig när jag sorterade tidningarna var de läsarbrev jag hittade i högarna. Tänk så länge de har fått vänta på svar. När jag arkiverat tidningarna ska jag ta och besvara breven. Mindes en fråga jag fick när jag var iväg och föreläste förra veckan. En flicka undrade om jag inte hade fått hennes brev, för hon hade väntat länge på svar. Jag svarade att om jag inte hade svarat hade brevet förmodligen kommit på avvägar. Nu hittade jag brevet. Förlåt! Det har varit alldeles för mycket sedan april 2015. Det är först nu jag fått näsan över vattenytan, men tydligen inte över pappershögarna. Men det ska bli ändring på det i påskhelgen.

Medan ni andra läser påskdeckare kommer jag att röja och arkivera. Det är i det här läget jag önskade att jag hade en assistent som skötte allt pappersarbete. Därefter ska materialet läggas in på hemsidan i Pressrum.

Visst, Jan hjälper mig, men han har fullt upp med att läsa, förhandla och godkänna olika kontrakt. Om det berättar jag mer om en annan dag.

Nu ska jag försöka få in några tidningar i arkivet.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Nya böcker på gång 2017:
Mysteriet med guldgubbarna. Boksläpp 17 juni 2017 på Kulturcentrum i Ronneby. Välkommen!

”Läsarna vet vad de kan finna hos Kim M. Kimselius: spänning och äventyr i en historisk miljö som blir till en fantasyvärld, baserad på fakta. Och visst ger det extra krydda till berättelsen om de mystiska guldgubbarna att de faktiskt har funnits på riktigt, att man kan gå och titta på dem i en monter på ett museum!" Katarina Mazetti
10 tips för att leva på din kreativitet
Boksläpp 12-14 maj på Litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona.

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?


Morden på Färgargården. Boksläpp 12-14 maj på Litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.
Äventyr i Uddevalla. Boksläpp i Uddevalla vecka 37.
Det var något speciellt med den gamla, knotiga vandringsstaven. Ramona kunde inte slita blicken från den. När hon böjde sig fram för att studera den närmare såg hon att den var full med siffror och tecken. Hon sträckte ut handen mot staven. Då hände något förunderligt, den översta raden började glöda med eldskrift. Lågor dansade mot henne och växte. Hon grep hårdare tag om Theos hand, sedan fattade hon tag om staven, rakt över eldskriften. Ett eldklot omslöt dem i nästa ögonblick. I samma stund hörde hon en man ropa: "STOPP! Den är min!" Sedan försvann rösten och omgivningen, en ny tidsresa hade börjat. Följ med på ett äventyr genom Uddevallas historia...


Dessutom kommer det ytterligare böcker hösten 2017. 
 
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer: