Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 april 2017

Hemma hos reportage med Kim M Kimselius

Hemma hos reportage med Kim M Kimselius

Igår hade jag besök av fotograf och journalist ifrån Ronneby Magasinet, en tidning som delas ut till samtliga hushåll i Blekinge. Det är ett magasin man gärna läser och behåller, eftersom det är fina och intressant reportage och underbara foton. I nästa nummer är det min tur att vara med där med ett Hemma-hos-reportage.

Jag tycker det är kul att spela fotomodell, även om det igår var i kallaste laget att ta "sommarbilder". Förmodligen därför Jan inte följde med ut och fotograferade när vi tog de bilderna...

Det ska bli spännande att se vilka foton som hamnar i tidningen. I vilket fall inga av dessa, eftersom det är Jan som har tagit dem. Det blev många foton tagna på förlaget där vi har ett litet lager av böcker. Inte alls lika många som förr när vi själva distribuerade böckerna. Nu har vi bara precis vad vi behöver för att ta med oss när vi ska på utställningar och mässor.

Min favoritplats är glasgången. Igår var det varmt och skönt här, till skillnad mot utomhus. Fotografen och journalisten förälskade sig i gången, något jag är glad för, eftersom jag själv älskar att vara där.

Därefter var det dags för att gå upp till skrivarlyan där jag visade Mysteriet med Guldgubbarna.

Även här blev det en hel del foton tagna.

Det som är bra med digitalkameror är att man kan få se bilderna fotografen tar. Även om det inte spelar någon större roll, eftersom jag ändå inte får bestämma vilka foton de ska ha med i tidningen.

Efter fotograferingen satte journalisten och jag oss ned för själva reportaget. Jan kom med kaffe och fikabröd, som han hade haft tid att köpa på grund av att tiden blev ändrad från morgonen till eftermiddagen.

Plötsligt var klockan sju på kvällen innan fotograferingen och intervjun var klar. Ännu en arbetsdag var över.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Nya böcker på gång 2017:
Mysteriet med guldgubbarna. Boksläpp 17 juni 2017 på Kulturcentrum i Ronneby. Välkommen!

”Läsarna vet vad de kan finna hos Kim M. Kimselius: spänning och äventyr i en historisk miljö som blir till en fantasyvärld, baserad på fakta. Och visst ger det extra krydda till berättelsen om de mystiska guldgubbarna att de faktiskt har funnits på riktigt, att man kan gå och titta på dem i en monter på ett museum!" Katarina Mazetti
10 tips för att leva på din kreativitet
Boksläpp 12-14 maj på Litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona.

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?


Morden på Färgargården. Boksläpp 12-14 maj på Litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.
Äventyr i Uddevalla. Boksläpp i Uddevalla vecka 37.
Det var något speciellt med den gamla, knotiga vandringsstaven. Ramona kunde inte slita blicken från den. När hon böjde sig fram för att studera den närmare såg hon att den var full med siffror och tecken. Hon sträckte ut handen mot staven. Då hände något förunderligt, den översta raden började glöda med eldskrift. Lågor dansade mot henne och växte. Hon grep hårdare tag om Theos hand, sedan fattade hon tag om staven, rakt över eldskriften. Ett eldklot omslöt dem i nästa ögonblick. I samma stund hörde hon en man ropa: "STOPP! Den är min!" Sedan försvann rösten och omgivningen, en ny tidsresa hade börjat. Följ med på ett äventyr genom Uddevallas historia...


Dessutom kommer det ytterligare böcker hösten 2017. 
 
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

Veronika sa...

Hej tösen,

Vilka fina bilder och vad mysigt med blomgången =)
Spännande med magasinet trist att man inte kan läsa intervjun det hade varit super kul att ta del av.

Sköt om dig
Kram/Veronika

Kim M. Kimselius sa...

Hej Veronika

Tack! Du kommer säkert att kunna läsa den på nätet. Jag lägger ut en länk på min fb-sida isåfall.

Detsamma!

Kram Kim :-)