Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 16 maj 2017

Litteraturfestivalen Bok och Hav en succé

Litteraturfestivalen Bok och Hav en succé

I rampljuset där hon hör hemma. Tack Kim för ett inspirerande framförande! skriver Johan Sturesson som tagit den här bilden.
Härligt att se dig på scen Kim! Lika inspirerande som alltid. 💖 Vi är helt klart bland dina största fans! skriver Annie Gylling.
I ett par dagar har jag levt som i en bubbla. Jag har medverkat på den första litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona. Ett arrangemang som var välordnat in i minsta detalj och som drog betydligt mycket mer publik än väntat.

Kristina Svensson följde mina dagar på Bok och Hav och har skrivit ett utförligt blogginlägg om litteraturfestivalen och min medverkan.

Den där trappan blev hatkärlek för mig. Den sprang jag upp och nedför många gånger under litteraturfestivalen. Vi hade bokbord på översta våningen, föreläsningarna låg både där och på bottenvåningen.

Mina kollegor i Tre Hattar, Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson och jag, Kim M Kimselius. Vi hade boksläpp på 10 tips för att leva på din kreativitet. En bok som visade sig vara populär även på en festival om havet.

Medans Jan, Kristina och Lennart sålde och signerade böckerna på Marinmuseum i Karlskrona, var jag iväg på olika evenemang.

Bland annat åkte vi författare med buss till Johannishus slott och fick se Wachtmeisters bibliotek. Att se familjebibeln och den illustrerade utgåvan av The Times, kändes nästan overkligt.

Färden gick vidare mot Hasslö och Hjorthammars gravfält där vi satt på slänten mot sjön och lyssnade på isländsk poesi. Där hittade jag goa vänner, som följde mig på många av mina evenemang.

Här är Ann-Kristin, maken satt på andra sidan om mig och kom inte med på någon bild.

På fredagen var det storstilad invigning i Galjonshallen på Marinmuseum. Det är en plats där jag kan tänka mig att sitta och skriva. Rofyllt, omgiven av vatten, de höga glasfönstren som ger fri sikt åt tre håll. En magisk plats där orden och fantasin spirar.

Fredagen var också massmedias dag. Jag var i direktsändning i radio. När reportern bad mig om några tips för att leva på sin kreativitet var det helt blankt. Jag kom inte på ett enda, trots att jag har skrivit en bok om det. Så är det när det är mycket på gång. På bilden ser du Elin Thornberg på BLT. Hon skrev en superfin artikel om mig i tidningen.

Det blev inte många timmars sömn under de intensiva dagarna. Upp tidigt för frukostsamtal, sent i säng med föreläsningar där den sista slutade strax före 22.00 för min del. Du vet väl att jag normalt lägger mig 21.00? Med andra ord var jag supertrött efter en lång, intensiv dag. Jag var så uppvarvad när jag väl kom tillbaka till hotellet att jag inte kunde sova. Då tappade jag istället upp ett bad och låg och lyssnade på Eurovisionfinalen när poängen och reprisen av låtarna spelades upp.

Utsikt från hotellfönstret. Solnedgången hann jag bara uppleva en kväll.

Alla dessa underbara läsare och skrivkursdeltagare som kom och hälsade på och lyssnade på mig. Här är det Monica Carlsson med make Börje. Monica debuterade som författare i boken Morden på Färgargården och var även hon stolt författare, men även stöd för mig under mina föreläsningar.

Jag såg att det var många långväga fans som kommit till mina föreläsningar på Marinmuseet. Tack snälla ni! Jag vet att jag inte hann krama om er alla och tacka för att ni kom. Blev extra glad när jag läste i tidningen att det hade varit mer besökare än väntat på barn- och ungdomsförfattarnas föreläsningar. Jippi! Även om jag inte riktigt räknar mig dit själv, för jag anser att jag är FÖRFATTARE. Punkt slut! Men jag vet att andra räknar in mig i den kategorin, så jag tackar och bugar för alla som kom och lyssnade, skrattade, applåderade och hjälpte mig fylla salen. Jag var livrädd när jag såg att jag hade fått en sal för 120 personer. Tänk om ingen kom, var min första tanke. De kom!

Det har varit middagar, samtal, mingel hos landshövdingen och mycket, mycket mer för oss författare som var inbjudna till litteraturfestivalen Bok och Hav. Vi kunde njuta av att få tid tillsammans och prata i lugn och ro, inte stressa omkring som vi gör på Bokmässan i Göteborg. 

Sammanfattning
Bästa litteraturevenemang jag har varit på. En stor eloge till arrangörerna som drog igång detta januari 2017 och på några få månader lyckades samla ihop författare från hela världen, stora författare som fick många lyssnare på sina föreläsningar.

Många säger att det kommer att dröja 2 år till nästa Bok och Hav i Karlskrona. Det hoppas jag verkligen inte, för även om jag kanske inte blir inbjuden att föreläsa nästa år, är litteraturfestivalen en stor tillgång för alla författare, samt för Karlskrona och Blekinge och alla dess invånare. Inte minst för alla ditresta.

Karlskrona visade sig också från sin bästa sida, med sol och sommartemperaturer, efter att bara 2 dagar tidigare haft minusgrader och snö.

Jag tror någon av arrangörerna har tagit hjälp av högre makter för att styra allt i hamn.

SVT uppmärksammar arrangemanget och där finns jag med i programmet.

Hoppas vi ses nästa år på Bok och Hav!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!