Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 16 augusti 2017

Boken är en riktig guldgruva med tips: 10 misstag författare gör

Boken är en riktig guldgruva med tips
Det kom en recension som gjorde mig riktigt glad. Den här boken har jag skrivit tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Här delar vi med oss av alla de misstag vi har gjort, men även sådana misstag vi har hört talas om. Allt för att du själv inte ska göra samma misstag när du satsar på ditt författarskap. Nedan kan du läsa Karin Sallanders fina recension av boken.
10 misstag författare gör, av Kristina Svensson, Kim M. Kimselius och Lennart Guldbrandsson
"Den här lärorika boken gav mig mycket nöje. Kristina är författare, vetenskapskommunikatör och föreläsare, som skriver om resor. Kim är författare, skrivkurslärare och föreläsare, som har gett ut flera historiska äventyrsböcker och två skrivböcker. Lennart är författare, lektör och spökskrivare, som har gett ut omkring ett dussin böcker, varav två handlar om att skriva.
Just att bokens författare har så olika erfarenheter är en sak som gör boken mycket intressant att läsa. De delar med sig av de vanligaste misstagen som både de själva och andra har upplevt. Att vara tidsoptimist i utgivning, lägga tid på andra saker istället för att skriva, vara rädd för kritik och missa att marknadsföra sin bok ordentligt är några av sakerna som skildras på ett roligt och lättläst sätt. 
Boken är en riktig guldgruva med tips, både för dem som har författardrömmar och redan etablerade författare. Man lär sig hur man bäst kan lyckas med det man brinner för och undvika de värsta fällorna. Jag älskade boken, som är den första i serien Tre hattar. Varmt rekommenderad läsning." Författaren Karin Sallander


Tack Karin för de fina orden om vår bok.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.