Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 3 november 2017

Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten av Erika Svernström

Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten av Erika Svernström

Jag älskade Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa, den första boken av Erika Svernström. När jag började läsa Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten spred sig leendet över läpparna och jag sträckläste boken. En riktigt skrattfest, så tokigt det bara kan bli. En härlig bok att fröjdas åt. Allt det här skulle egentligen inte vara möjligt, men när Erika Svernström berättar finns det inga gränser för fantasin. Vad sägs om att använda en toalettborste som vapen?

Surtanten Birgitta, som i förra boken fick en fotboll i huvudet och blev snäll, åker till Paris för att träffa sin syster som hon inte mött på många, många år. Birgittas ärkefiende Lennart von Spetsnäsa har slagit sig samman med mc-knuttarna Forta Fjärters och beger sig mot Paris för att göra slut på Birgitta.

Som tur är har hon grannarnas barn som får höra talas om Spetsnäsas planer och tillsammans med en av Birgittas beundrare beger de sig mot Paris för att varna henne. På vägen stöter de på Lennart von Spetsnäsa och hans kumpaner och då går det som det går...

En eloge till illustratören Sara N. Bergman för de härliga teckningarna, som tillsammans med texten lockar till många skratt.

Jag älskade verkligen den här boken och kunde inte lägga den ifrån mig. "Bara lite till", sa jag till mig själv och sneglade på klockan som var långt efter läggdags, "bara lite till", sedan vände jag blad efter blad tills jag till min besvikelse upptäckte att boken var slut.

Nu förstår jag de läsare som skriver till mig direkt jag har kommit ut med en ny bok, med frågan "När kommer nästa?" När jag svarar "Det har precis kommit ut en ny bok." Då får jag svaret: "Den har jag läst! När kommer nästa?"

Precis så känner jag också. Idus förlag och Erika Svernström: "När kommer nästa bok om Surtanten Birgitta?"Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!