Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 22 januari 2018

Lyssnat på Tillbaka till Pompeji som ljudbok

Lyssnat på Tillbaka till Pompeji som ljudbok

Min ambition är att lyssna på samtliga inlästa Theo och Ramonaböcker. Tidigare har jag lyssnat på Den gömda Inkastaden av Asta Kamma August. I helgen blev det Tillbaka till Pompeji av Linnea Stenbeck.

Det känns konstigt att höra någon annan läsa in mina böcker. I början hör jag bara Linneas stockholmska, något som stör mig eftersom Ramona är från Skåne. Men till slut fångar berättelsen mig, för Linnea är en duktig inläsare.

Det som för mig är speciellt med den här boken, är att det är min debutbok. Den allra första bok som kom ut på B. Wahlströms förlag för snart 21 år sedan.

Sedan dess har jag skrivit och kommit ut med 45 böcker, skrivit klart den 46:e och påbörjat många fler. Jag har hållit åtskilliga skrivarkurser, där jag bland annat påpekat vikten av synonymer, att måla med ord, med mera.

Därför upptäcker jag lätt mina egna misstag som debutant. Ler och skakar på huvudet när ordet vacker dyker upp flera gånger i samma stycke, en sak redaktören borde ha påpekat?

Trots fel och brister är det här en bra bok. Den är bra uppbyggd, spänningen stegras hela tiden, utan att tempot blir alltför hektiskt. Det är inte utan att jag får en tår i ögat när det hemska sker.

Till slut kan jag inte annat än tänka: "WOW! Det här var jättebra! Tänk att jag har skrivit det här."

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja läsa samtliga Theo och Ramonaböcker. Något som det inte har funnits tid till. Nu kan jag lyssna på böckerna och följa min utveckling som författare.

Det är viktigt att inte fastna i samma upplägg. Jag försöker hela tiden förändra berättelserna, för att du som läsare inte ska kunna följa en mall och veta vad som kommer att hända. Genom att lyssna igenom samtliga böcker kan jag se om jag har lyckats. Känslan jag har är att jag har förändrat mig genom samtliga böcker, det ska bli spännande att se om jag har rätt.

Den känns konstigt att "recensera" min egen bok, men det ger mig också möjlighet att få ge den betyg.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.
Det här är en bok som är älskad av många. Ett stort antal personer har berättat att de har blivit lärare på grund av att de läste den här boken, att den varit en stor inspiration, att de älskade den.

Här är några läsares omdöme om boken:
"Din bok Tillbaka till Pompeji gjorde mig till en läsare. Jag kommer ihåg att min mamma först läste den för mig när jag var yngre men att jag sedan läste den själv och var så fascinerad över den otroliga och spännande berättelse som utspelade sig! Det öppnade mina ögon för att läsa dina efterföljande böcker men även andras. Jag vill tacka dig så mycket för att du gav mig den möjligheten och att jag nu fått följa med på så mycket resor som jag kanske aldrig hade fått uppleva annars. Du gav mig även en dröm om att någon gång själv kunna beröra och påverka andra positivt med något jag skrivit. Du är fantastisk och har givit mig och många andra så otroligt mycket. TACK!" Linnea Briggner

"Jag är en av dem som vuxit upp med dina böcker! Faktum är att "Tillbaka till Pompeji" är den främsta anledningen till att jag över huvud taget lärde mig att läsa!" Luna Wattpadambassadör


"Jag har läst din legendariska bok Tillbaka till Pompeji. Du är en förebild och din bok var så bra så jag började gråta!!!!! Jag håller på att läsa din bok Skräckresan med Titanic och den verkar bra!!! Du är en fantastisk författare och jag vill att du skriver fler böcker. Din bok var grym." Liam StensonDet här är en bok som alltid kommer att betyda mycket för mig, och tydligen för många andra också. Vill du läsa fler omdömen om boken, eller läsa ett utdrag ur den kan du kika in på min hemsida och klicka på Tillbaka till Pompeji.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, både som vanlig pappersbok, e-bok och ljudbok, till exempel hos Adlibris, och Bokus.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 45 böcker. Foto Bertil Knoester.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!