Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 9 februari 2018

Hundkul Världens bästa hundbok

Hundkul! Trickträning för bästa vänner
Världens bästa hundbok

Hundkul! Trickträning för bästa vänner av Jeanette Bergenstav, Nina Roegner och Patrik Bergenstav är den perfekta boken för dig som vill lära din hund roliga saker. Ja, världens bästa hundbok faktiskt, eftersom den är pedagogisk och lättläst.

Med en aktiv tiomånaders Berner Sennenhund blev jag direkt nyfiken på boken när den damp ned i brevlådan. Jag lärde mig gå med en hund som stöd. Min första hund fick jag när jag var tio år och jag födde upp min första valpkull när jag var fjorton. Jag är utbildad instruktör i Svenska Brukshundsklubben och höll mina första kurser som sextonåring. Jag fick min första bok, Tillbaka till Pompeji, utgiven tack vare en hund och många av mina böcker har en hund med i berättelsen.

Med andra ord har hela mitt liv kretsat runt hundar. Jag kan alla de saker boken lär ut, även om några av dem har fallit ur minnet, något som gjorde att boken var en bra påminnelse. Igår fick Kiara lära sig backa. Eftersom hon är lättlärd tog det inte många sekunder innan hon förstod vad som gällde.

Hundkul! är rikt illustrerad, bild för bild kan man se hur varje övning utförs. Det är barn som utför övningarna och tanken är nog att det här är en bok för barn, för att de ska ha kul med sina hundar. Men jag tycker boken passar lika bra för vetgiriga vuxna som vill lära sina hundar lite mer. Lydiga hundar är lyckliga hundar, ju mer vi lär hundarna desto lyckligare blir de.

En bok jag verkligen rekommenderar dig som hundägare, nästan ett måste om du köper en valp! Läs den!

Hundkul! Trickträning för bästa vänner är en lättsam och inspirerande bok som handlar om hur man kan träna in olika trick tillsammans med sin hund. Fokus ligger inte på prestation utan på en mysig samvaro. Resan är målet! Med boken vill vi dela med oss av den glädje det innebär att samverka med sin hund och att lära den nya saker. Alla som har tränat sin hund vet hur det påverkar relationen. Ett förtroende byggs upp och ett samförstånd uppstår – man kommer helt enkelt närmare sin hund.
 
Vi har delat in övningarna i olika klurighetsgrader – klurigt, klurigare och klurigast. Tanken är att man går från en lätt övning till en svårare. Övningarna beskrivs stegvis i både text och bild. När man lärt hunden alla steg i en övning så finns det också en utmaning för den som vill bygga vidare. Boken är tydligt och luftigt layoutad. Träningsmetoderna är positiva och bygger på modern inlärningspsykologi.

Vi som står bakom boken har stor samlad erfarenhet av hundar och hundträning och vi kompletterar varandra väl.

Nina Roegner är grundare av hundutbildningsföretaget Hundakademin i Göteborg. Hon har jobbat i över 30 år med hundar, med tyngdpunkt på just aktivering. Hon har tidigare gett ut två hundböcker.

Jeanette Bergenstav, journalist sedan snart 30 år och med hundar som ett av sina specialområden. Jeanette är en av de journalister i Sverige som skrivit mest om hundaktivering för ”Svensson-hunden” samt om vardagsrelationen mellan hund och människa. Hon har också gett ut tre barnböcker om hundar. Jeanette är också aktiv inom hundsporten freestyle och har deltagit i både SM och VM. Nyligen representerade hon och hennes dotter och deras två hundar Sverige, i lagklassen i Nordiska Mästerskapet och vann både landskampen och den individuella klassen.

Patrik Bergenstav, en av våra mesta och bästa hundfotografer, står bakom bokens alldeles fantastiska bilder.

Provläsning :Hundkul! Trickträning för bästa vänner



Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 45 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!